Najnovije vesti

OGLASIO SE ČEDA JOVANOVIĆ: Evo kako se lider LDP pravda zbog naloga za njegovo privođenje
Foto: Zorana Jevtić

javno

OGLASIO SE ČEDA JOVANOVIĆ: Evo kako se lider LDP pravda zbog naloga za njegovo privođenje

Politika
19:17h

Poziv za ročište sam dobio pre dva sata, pa me veoma zanima ko je izvor za tu informaciju - rekao je lider LDP Čedomir Jovanović povodom vesti da je Treće osnovno javno tužilaštvo izdalo nalog za njegovo privodjenje.

Nalog je izdat jer, kako se navodi, već duže vreme izbegava dolazak u tu instituciju da da iskaz.

- Samo neki sat nakon što sam prvi put dobio poziv, pojavljuje se ova vest. Ni do sada nisam izbegavao pozive već sam, što cela zemlja zna, prethodni put bio u bolnici - navodi Jovanović koji je i dostavio poziv koji mu je tokom dana stigao.

On tvrdi da je u poslednje vreme bilo više slučajeva koje tumači kao provokacije.

čedomir Jovanović
foto: Screenshot RTS

- Bio sam na poslovnom sastanku kada su četiri policijska automobila zaletela na moje obezbedjenje koje je iz MUP-a. Nakon što su sat vremena držalu blokirano pola Voždovca rekli su da je po sredi greška. Od kada je počela da se emituje serija porodica bilo je više provokacija. Ovo je želja da me isprovociraju i konfrontiraju s Vučićem koji nema veze s onim što se dogodilo. Mesecima traje ova agonija s tim da je sada intenzivirana - navodi Jovanović.

Poziv koji objavljujemo datiran je na 24. jun ove godine i lider LDP će se, kako kaže, uredno odazvati.

- Ja sam 24 sata s policijom. I preko njih su mogli da mi uruče poziv. Kroz medije sam dobio informaciju da izbegavam suđenje. A zašto bih to radio kad sam sve postupke u tom slučaju pred Upravnik sudom dobio - zaključuje Čedomir Jovanović.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...