SAMO SI JOŠ TI FALIO: Dokazani moralni patuljak Mića Megatrend se priključio Mariniki. HOĆE MANJU KIRIJU
Foto: Zorana Jevtić, Damir Dervišagić

još jedan "borac za pravdu" u slučaju "palma"

SAMO SI JOŠ TI FALIO: Dokazani moralni patuljak Mića Megatrend se priključio Mariniki. HOĆE MANJU KIRIJU

Politika -

Kao grom je prehodnih dana odjeknula afera "podvođenje maloletnica" u kojoj je kao glavni akter označen Dragan Marković Palma, lider JS, koji je u vezi s tim i dao iskaz u jagodinskom Višem tužilaštvu. Od prvog dana u priču se uključila Marinika Tepić, potpredsednica stranke Dragana Đilasa, s više nego jasnim ciljem da iz svega izvuče političku korist. Nismo čekali dugo, a Mariniki se u "borbi za pravdu" priključio saveznik u liku vlasnika "Megatrenda" - Mića Jovanović. Moralni patuljak poznat ponajviše po mešetarenju, muljanju, "biznis" varijantama... Čovek kome je do zaštite potencijalnih žrtava stalo ko do lanjskog snega, a što je nebrojano puta pokazao. Reklo bi se, samo nam je još on falio.

Kao što smo pisali prethodnih dana, važno je da svi svedoci i svi koji imaju bilo kakva saznanja o slučaju podvođenja devojčica u Jagodini progovore, ali su jednako važni i motivi svih tih ljudi. Jer iz izjava vlasnika Megatrenda proizilaze brojna logična pitanja - Jovanoviću, ako si, kao što tvrdiš, prisustvovao scenama podvođenja maloletnica u Jagodini, ako si znao šta je tvoj nekadašnji prijatelj i saradnik (a očito je da ste bili bliski s obzirom na to da si mu bio gost na "proslavama") navodno radio, zašto si ćutao svih ovih godina?! Iz kojih pobuda si prikrivao navodno podvođenje devojčica? Da li si svestan da tim ćutanjem nisi ništa drugačiji od onoga kog optužuješ?! Zašto si tek sada progovorio?

Da li si svestan da si višegodišnjim prikrivanjem možda doprineo da tvoji bivši pajtosi, politički moćnici, unesreće još devojcica i žena? Da li si, Jovanoviću, ćutao samo zato što si od tih istih moćnika imao ličnu korist? A da li si progovorio onda kada te koristi više nije bilo? Da li tvoj nekadašnji prijatelj Palma govori istinu kada kaže da je pozadina tvog "svedočenja" zapravo vaš sukob oko kirije za tvoj fakultet? Da li je, Jovanoviću, ova tvoja javna borba za žrtve podvođenja u Jagodini zapravo borba za jeftiniju kriju za tvoj fakultet?

A da si poznat kao neko ko ne mari mnogo za druge Kurir je više puta pokazao i dokazao. Javnost i dalje ne zna da li si konačno isplatio zarade i zdravsteno osiguranje zaposlenima na Megatrendu? Agonija tvojih zaposlenih trajala je najmanje dve godine, dugovao si ljudima i po sedam plata, zdravstvene knjižice nisu imali, a samo te godine zaradio si čak 314,2 miliona dinara! Da li si ženi, zaposlenoj na tvom univerzitetu, a koja je teško obolela, konačno uplatio zdravstveno osiguranje da može da se leči?

Da li ti, koji si očajnim, gladnim, obolelim zaposlenima govorio "Prvo da isplatim sluge u Kanu, njima sam dužan 11 zarada, a vama samo sedam. Strpite se", imaš imalo empatije ?

Ako te nije bilo briga za ljude koji su radili za tebe godinama, već za sopstveni interes, kako da ti iko poveruje da ti je i sada motiv da pomogneš unesrećenim devojčicama i ženama? Na kraju krajeva, kako da iko išta poveruje čoveku koji je očigledno, opet zarad samo njemu znanih ličnih interesa, lažirao prodaju Megatrend univerziteta? I opet te pitamo, Jovanoviću - zašto si ćutao do sada? Da bi istina izašla na videlo, da bi se žrtve ohrabrile da govore, neophodno je, Jovanoviću, da se ti, Marinika i slični vama sklonite i ne nanosite štetu i potencijalnim žrtvama i otkrivanju istine!

Mesto za ovakve optužbe nije politička arena, već institucije ove države koje su i dosad pokazale volju i spremnost da se uhvate u koštac sa sličnim slučajevima. Pustite ih da rade svoj posao i da ovaj slučaj dobije svoj sudski epilog.

Redakcija Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track