Najnovije vesti

ŠTA ĆE IM UN I INTERPOL KAD IH JE NETFLIKS STAVIO NA SVOJU LISTU Vučić: Nemojte ni da sanjate da će Srbija priznati Kosovo!
Foto: Printscreen Tanjug

predsednik u novom sadu

ŠTA ĆE IM UN I INTERPOL KAD IH JE NETFLIKS STAVIO NA SVOJU LISTU Vučić: Nemojte ni da sanjate da će Srbija priznati Kosovo!

Politika
16:12h

NOVI SAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas položio kamen-temeljac za izgradnju nove kovid bolnice u Novom Sadu, poručio je danas Vjosi Osmani i privremenim prištinskim vlastima da ni ne sanjaju da bi Srbija mogla priznati nezavisnost Kosova.

Vučić je tako odgovorio na pitanje da prokomentariše objavu Osmani da iza svih non-pejpera stoji Srbija, uz konstataciju da je to neistina i laž.

- Ako se oni sada nadaju da bi Srbija prihvatila takvo priznanje Kosova poručio bih da ne sanjaju, a kamoli da Srbija stoji iza takvo nečeg, rekao je on.

Kazao je da, pošto uvek i iza svega vide njega i Srbiju, te da on, da nije dobio pitanje, ne bi ni prokomentarisao objavu Osmani.

- Vidim da čitav dan slave što ih je Netfliks stavio na njihovu listu država. Netfliks vas je stavio na tu listu, šta će vam UN i Interpol. Gledajte filmove, šutirajte loptu, poručio je Vučić.

Ako nema dijaloga još bolje, radiću nešto dobro na drugom mestu

Vučić je izjavio danas da lično nikada nije verovao u efekat pritisaka i da njega zanima razgovor o rešenju i pronalaženju kompromisa u dijalogu Beograda i Prištine.

Povodom Kurtijeve posete Briselu, koja je usledila posle Vučićeve i pitanja očekuje li nastavak dijaloga, predsednik je nekoliko minuta pre nego što je stigla vest iz Brisela u kojoj Kurti tvrdi da nece prisustvovati diljalogu 11. maja,odgovorio: "Pozvan sam za 11. maj. Ići ću na dijalog 11. maja ako ga bude. Ako kažu da ga nema, još bolje, radiću nešto dobro na drugom mestu i imaću manje muka tog dana. Bar jedan dan ću lepše da provedem", rekao je Vučić.

On je istakao da nikada nije verovao u pritiske, da njega interesuje da razgovara. "Ako mozemo da uspostavljamo neku vrstu političkog poverenja, da pricacamo o rešenjima, komprimisima. A, to što će neko da preti Srbiji ili Srbima, što će neko da pravi nekakve vojne baze... Znam da je ljudima neprijateno, ali se na to samo osmehnete, jer bi svaki dalji moj komentar bio suvišan", rekao je Vučić. Po tom pitanju mu je, kaže, jasno kako neko ne razume ni svoju ni snagu drugih.

Non-pejper iznenađenje, slede sve veci pritisci na Srbiju

Vučić je izjavio danas da je veoma iznenađen načinom na koji je sastavljen non-pejper, ali da, ipak, nije dobar za našu zemlju, iako je je mnogo bolji i više nudi od Ahtisarijevog plana, on je po njegovim rečima dokaz da će pritisci na Srbiju biti sve već.

"Ta pojava non - pejpera znači da će pritisci na Srbiju biti sve veći i da se bližimo konačnim pristiscima u kome mora da dođe do nekog rešenja ili do proglašenja krivca", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara koliko je pojava non-pejpera opasna za Srbiju.

Vučić je istakao da sve to znači da moramo da vodimo računa kako igramo tu igru, budemo vrlo pažljivi i mudri u ovoj situaciji i da je zato vrlo obazriv u davanju izjava povodom tog pitanja.

Kaže da u prethodne dve noći nije ukupno spavao više od pet sati, jer se mučio čitajući svoje i zvanične beleške, kako bi video kada su se, gde i pred kim neke stvari izgovarali.

Dodaje da je svakako non-pejper pravio neko ko je vrlo kompetentan i da misli da je bar jedna od osoba koje su to pravile od njega i obrazovanija i pametnija i da se ne stidi da to kaže.

Upozorio je da kao u šahu moramo da budemo vrlo oprezni da ne bi došlo do tzv. kontumacije, što znači isključenja jednog od igrača odnosno pada zastavice.

"Partija još traje, ovo je za mene još iznenađenje, način na koji je to urađeno, a ja ne mogu da se obazirem na analize kvazi stručnjaaka koji nisu ni videli non-pejper, a sve unapred znaju šta bi bi treblao da bude odgovor Srbije", rekao je Vučić.

Dodaje da je zato vrlo obazriv u davanju izjava i dodao da je pustio Prištinu da kaže da Srbija stoji iza toga i da im se sada svi smeju. Oni nam bez greške uvek pomognu kada okrive nas, dodao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track