Najnovije vesti

AMBASADOR ĐURIĆ SA AMANDOM SLOUT: Razgovarali o bilateralnoj saradnji i dijalogu Beograda i Prištine
Foto: Printskrin / Pink

američkA podrškA

AMBASADOR ĐURIĆ SA AMANDOM SLOUT: Razgovarali o bilateralnoj saradnji i dijalogu Beograda i Prištine

Politika

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić razgovarao je sa Amandom Slout, glavnim direktorom za Evropu u Savetu za nacionalnu bezbednost SAD, o bilateralnoj saradnji i dijalogu Beograda i Prištine.

Povodom prvih sto dana administracije predsednika Džozefa Bajdena, ambasador Đurić preneo je Amandi Slout čestitke najvišeg rukovodstva Srbije na ostvarenim uspesima u oblasti ekonomije i u procesu vakcinacije, saopštila je ambasada Srbije u SAD.

U tom smislu, istakao je želju Srbije da pozitivan ekonomski momentum u SAD zajedničkim snagama upotrebimo za dalje jačanje bilateralnih ekonomskih odnosa, utemeljenih na kontinuiranom uvećanju trgovinske razmene i direktnih investicija.

"Visoko cenimo američku podršku evropskim integracijama Srbije, i smatramo krucijalnim snažan impuls SAD tom procesu", ukazao je Đurić.

Dodao je da je američki impuls neophodan i prištinskoj strani kada je reč o sprovođenju postignutih sporazuma u svim formatima, kao i da se ista suviše često oglušava o pozive međunarodnih, pa i američkih zvaničnika na odgovoran pristup, te nastavlja da deluje u suprotnosti sa svakim dogovorom.

"Srbija je ohrabrena posvećenošću aktuelne administracije dogovorima iz Vašingtona i nastaviće da pokazuje da je ozbiljan i kredibilan partner kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu", zaključio je Đurić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...