ZNAMO ZAŠTO HRVATSKA PRAVI VOJNU BAZU NA KiM: Vučić odgovorio na nove provokacije iz Zagreba
Foto: Printscreen/Pink

nepoštovanje srbije

ZNAMO ZAŠTO HRVATSKA PRAVI VOJNU BAZU NA KiM: Vučić odgovorio na nove provokacije iz Zagreba

Politika -

Srbija želi da ima dobre i korektne odnose sa svima u okruženju, a postupci i izjave iz Hrvatske nisu izraz poštovanja prema Republici Srbiji, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić povodom najave Hrvatske da će napraviti vojni kamp na KiM.

- Zašto je nekome potrebno da se hvali i da učestvuju na takav način. Mogli su da odbiju Kfor, ali su sa namerom doneli takvu odluku da bi dodatno unizili Srbiju. Primili smo poruku i razumeli - istakao je Vučić danas u Obrenovcu povodom najave hrvatskog ministra spoljnih poslova Gordana Grlića Radmana da će njegova zemlja na KiM formirati vojni kamp.

Srbima na KiM koji su zbog ovoga zabrinuti, Vučić je poručio da se ne brinu i da će za nekoliko dana ići u Brisel gde će razgovarati sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, jer, kako ističe, želimo da izbegnemo sukobe i sačuvamo mir.

- Svi oni koji misle da će biti novih "Oluja", novih pogroma i proterivanja življa, moja poruka i garancija je da se to neće desiti - istakao je Vučić dodajući da su svi oni jaki, ali da to što su planirali neće da se dogodi.

Ukazao je i da Hrvatska, iako je priznala nezavisnost KiM, ne može da se pravi da ne zna šta Srbija misli o KiM, da se pravi da ne zna da je to naša teritorija i da na njoj živi veliki broj Srba koji imaju sećanje na stradanja u prošlosti.

Vučić je dodao i da ne može niko da vas unizi već možete samo sami ako se nedolično ponašate. Naveo je i da će poruka sutra biti poslata i iz Gradine gde će se obeležavati proboj i stradanje srpskih žrtava u Jasenovcu i pobeda nad nacizmom u Drugom svetskom ratu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track