PETKOVIĆ ČESTITAO BAJRAM: Poruke mira i zajedništva
Foto: Privatna Arhiva

Direktor Kancelarije za Kosvo i Metohiju

PETKOVIĆ ČESTITAO BAJRAM: Poruke mira i zajedništva

Politika -

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je danas starešinstvu i svim građanima islamske veroispovesti na Kosovu i Metohiji i u ostalim delovima Srbije veliki verski praznik Ramazanski bajram.

"Poruke mira, razumevanja i sloge neka budu vodilje tokom bajramskih dana. Ovo je prilika da sa ponosom istaknemo da su međuverski i međuetnički sklad, vrednosti koja naša zajednička država baštini kroz istoriju", poručio je Petković.

On je dodao da načela koje afirmiše Ramazanski bajram, poput međusobnog poštovanja, solidarnosti i zajedništva, treba da budu nadahnuće i podsticaj da se istraje na putu razumevanja i uvažavanja različitosti, koje nas obogaćuju u civilizacijskom, kulturološkom i svakom drugom smislu.

"Želim vam da dani Bajrama u vaše domove unesu sreću, porodični mir i blagostanje, a da načela humanizma, duboko utkana u duhovne temelje islama, nađu put do svakog od nas", poručio je Petković, saopsteno je iz Kancelarije.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je Ramazanski bajram svim građanima islamske veroispovesti i da praznik provedu u zdravlju i miru.

- Praznici nas uvek podsete na to da je najvažnije da budemo jedni drugima prijatelji. Želim da praznik, provedete sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama u nadi da će ovaj veliki dan doprineti uzajamnom uvažavanju, toleranciji i međusobnom poštovanju. U svoje ime i u ime opštine Gračanica čestitam vam predstojeći Ramazanski bajram", poručio je Popović, saopšteno je iz opštine Gračanica.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track