KUSTURICA ZA KURIR: Još se zovem Emir, Nemanja mi je kršteno ime! Šutanovac topi istinu kao što je topio srpske tenkove!
Foto: Dimitrije Ostojić, Dragana Udovičić

Čuveni režiser žestoko odgovorio bivšem ministru odbrane

KUSTURICA ZA KURIR: Još se zovem Emir, Nemanja mi je kršteno ime! Šutanovac topi istinu kao što je topio srpske tenkove!

Društvo -

Pošto se ja još uvek zovem Emir Kusturica, kršteno Nemanja, do promene nije došlo, nego je došlo do dodavanja još jednog imena

Nastavlja se žestoka prozivka između režisera Emira Kusturice i bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca!

Istina o imenu

Kusturica kaže da Šutanovac topi istinu kao što je nekad topio srpske tenkove.

- Kao što je Šutanovac topio na desetine srpskih tenkova u smederevskoj železari i kao što je radio na razoružavanju srpske armije pod firmom neuspešne reforme, tako sada topi i istinu o mojoj promeni imena. Da išta zna o tome, shvatio bi da crkva ne uvažava nikakva druga imena nego crkvena, a krštenje podrazumeva i jedno novo izabrano ime kod onih koji prethodno nisu bili kršteni. Pošto se ja još uvek zovem Emir Kusturica, kršteno Nemanja, do promene nije došlo, nego je došlo do dodavanja još jednog imena. Opet se u rukama Šutanovca istopila istina baš kao i oni srpski tenkovi koje je topio - rekao je Kusturica za Kurir.

Odbrusio  Emir Kusturica
Odbrusio Emir Kusturicafoto: Kurir/Z.Šaponjić

Verbalni sukob je, podsetimo, počeo nakon što je Kusturica rekao da su Šutanovac i bivši predsednik Boris Tadić, koji je bio i ministar odbrane, uništili srpsku vojsku, i to, kako je naveo, verovatno po nečijem nalogu.

- Vojska jeste veoma važna. Ono što su za vreme Borisa Tadića i posebno za vreme gospodina Šutanovca uništili u vojsci, verujem da je svakako bio nečiji nalog. Nisu to oni sami smislili - rekao je Kusturica i dodao da je dobra ideja o vraćanju obaveznog vojnog roka.

Neka posluša Putina

Na to je Šutanovac odgovorio da Kusturica nema pojma o čemu priča i da će, kad čuje šta o profesionalizaciji vojske misli ruski predsednik Vladimir Putin, promeniti mišljenje kao što je promenio ime.

Prozvan Dragan Šutanovac
Prozvan Dragan Šutanovacfoto: Dragana Udovičić

- Pretpostavljam da ne bi imao to mišljenje da je pročitao izjavu predsednika Rusije Vladimira Putina da će i ta zemlja pristupiti profesionalizaciji svoje vojske, te očekujem da u tom trenutku i Kusturica promeni mišljenje kao što je promenio i ime - kazao je Šutanovac.

Kurir.rs/Z.Š./Foto: Dimitrije Ostojić, Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track