RUSKI AGENTI POKUŠALI DA DROGIRAJU MOJU ĆERKU! Čedomir Jovanović tvrdi da mu prete smrću svaki dan, a TEK NA AUTOBUSKOJ STANICI!
Foto: Screenshot RTS

zabrinut za porodicu

RUSKI AGENTI POKUŠALI DA DROGIRAJU MOJU ĆERKU! Čedomir Jovanović tvrdi da mu prete smrću svaki dan, a TEK NA AUTOBUSKOJ STANICI!

Politika -

Lider LDP Čedomir Jovanović tvrdi da je danas samoinicijativno otkazao obezbeđenje koje mu je pre 20 godina dodelila policija i da je to uradio iz revolta jer ga je policija, kako navodi, ranije danas obavestila da povlače obezbeđenje njegovoj deci.

- Došli su ljudi iz Uprave za obezbeđenje ličnosti i obavestili me da ukidaju obezbeđenje za moju decu. Tražio sam da mi napismeno dostave procenu po kojoj je takva odluka doneta, ali rekli su da nema papira već da mi prenose usmeno. Onda sam rekao: "Mene ćete da čuvate, a moju decu nećete?! E, pa ne može!" I vratio sam obezbeđenje - kaže lider LDP-a.

Jovanović smatra da za ovakvu odluku ne postoji bezbednosno opravdanje i da je usmeno saopštavanja sračunato da bi se izbegla odgovornost za sve što bi moglo da se dogodi. Tvrdi i da na dnevnom nivou dobija pretnje smrću i to uglavnom preko društvenih mreža.

- Narkomane, bliži ti se kraj, neće te spasiti ni policija ni vojska, narod će presuditi i tebi i još nekima - glasi jedna od poruka koja je Jovanoviću nedavno ostavljena na Fejsbuku.

Druga poruka je takođe brutalna.

- Treba čovjeka pustiti da živi, ali mu prvo pobit svu familiju da vidi kako je tugovati za svojima kada ih nema - napisao mu je drugi korisnik.

Lider LDP-a Čedomir Jovanović ističe da je šokiran odlukom da bude ukinuto obezbeđenje njegovoj deci.

- U leto 2019. godine Jana je bila u tržnom centru sa drugaricom. Nakon bioskopa sele su u "Mek", a onda su im prišla trojica muškarca. Drugaricu su odgurnuli, a Jani su sipali neki prah u sok i terali je da popije. To je video gost koji je pitao da li je sve u redu, a zatim ga je jedan od trojice udario i oborio na zemlju. Drugarica je pozvala moju suprugu, a ona policiju. Kad su došli, trojica muškaraca su izvadili ruske diplomatske pasoše, a zatim je po njih došao neko iz ruske ambasade i izveo ih - tvrdi Jovanović i navodi da je kasnije utvrđeno da je prah koji su sipali u sok ustvari droga MDMA.

Tvrdi i da su nakon toga deca i on bili u policiji da daju izjave i da su ga u MUP-u zamolili da o slučaju ne govori u javnosti. Sada, kako kaže, nema razloga da ćuti.

- Mihajlu su rezervisali grobnicu i štampali mu umrlice! Kad putuje zbog školovanja u Nemačkoj ga dočekuje nemačka policija, a u Engleskoj engleska. Takav život vodi. A pitao me je nedavno zašto ne može sam sa devojkom da izađe, pa sam mu po ko zna koji put objašnjavao - navodi Jovanović.

Moje obezbeđenje nije tema za Vučića

Jovanović tvrdi da poslednjih godina, naročito posle emitovanja serije "Porodica", trpi velike pritiske.

- Neko ovakvim postupcima pokušava da me konfrontira Aleksandru Vučiću - tvrdi Jovanović.

Lider LDP-a navodi da nije sa predsednikom Srbije razgovarao na tu temu.

- Nije to tema kojom jedan predsednik treba da se bavi - naglašava Jovanović.

Jovanović kaže da je pre nekoliko dana išao na sastanak i da je stajao na semaforu kada je čovek na autobuskoj stanici skinuo pantalone i pokazao mu polni organ.

- To je trajalo tri minuta, ali niko iz moje pratnje nije odreagovao. I da nisam bio tu i da nisam štićena ličnost, pa valjda je red da sankcionišu onoga ko narušava javni red i mir - ističe Jovanović.

Obezbeđenje mu je, kako kaže, dodeljeno februara 2001. godine nakon što mu je ispod automobila postavljena bomba. Tri godine kasnije, kako tvrdi, na prvoj sednici Koštuničine vlade doneta je odluka da mu obezbeđenje bude ukinuto, ali samo sedam dana kasnije odluka je revidirana jer je procena policije bila da je ugrožen.

Jovanović, supruga i sin, tada jedino dete, dobijaju obezbeđenje, a obezbeđenje je postavljeno i ispred zgrade u kojoj su živeli. U međuvremenu, svako dete je dobijalo pratnju jer je procena bila da je neophodno.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track