UŽIVO VUČIĆ U PRIJEPOLJU: Hvala predsedniče, živio mi 100 godina! Reci Atlagiću odmah da dođe i Bajatoviću! Trči Bajatoviću! VIDEO
Foto: Printscreen Tanjug

zlatiborski okrug

UŽIVO VUČIĆ U PRIJEPOLJU: Hvala predsedniče, živio mi 100 godina! Reci Atlagiću odmah da dođe i Bajatoviću! Trči Bajatoviću! VIDEO

Politika -

Hvala na dobrodošlici, na sva pitanja ću da odgovorim! Vidite da nigde ne bežim, ne žurim, rekao je predsednik u razgovoru s meštaima o problemima sa strujom, vodovodom, zaposlennju i drugim ličnim mukama na koje su se žalili

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas obilazi Prijepolje i Priboj u Zlatiborskom okrugu.

Prijepoljcima se prvo zahvalio na dobrodošlici i rekao da će odgovoriti na sva pitanja okupljenih građana.

Predsednik je rekao meštanima da prvo kreću radovi na putu do Mileševe, Ivanje a zatim i na putu do Kamena gora - Bare. A jedan od predsednika mesnih zajednica zamolio je za 8 miliona neophodnih za završetak vodovoda koji im je, kako je rekao rak rana, na šta je predsednik rekao da se plaši da će biti više.

Hoću najbolje odnose Srba i Bošnjaka!

Vučić je apelovao danas na stanovnike Prijepolja da čuvaju najbolje odnose između Srba i Bošnjaka.

"Moja poruka vama je da želim da čuvate najbolje odnose između Srba i Bošnjaka. Što se mira i stabilnosti tiče, to u Srbiji imamo, ali hoću da budemo najbliži, rekao je on obraćajući se okupljenim građanima. Vučić je kazao da je u Prijepolju razgovarao sa dečacima Strahinjom i Milovanm, ali i sa Vahidom i Najlom. "Želim da imate najbliže i najbolje odnose, i da brinemo jedni o drugima Srbi o Bošnjacima, Bošnjaci o Srbima, naglasio je on.

- Dobro, ne onda 3 nego 4 - rekao je predsednik MZ na šta je Vučić rekao: Kako sad sa 3 skoči na 4!

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen Tanjug

Vučić je s meštanima razgovarao i o gasovodu i naglasio da investitori neće da dođu ako nema gasovoda i auto-puta.

Prijepoljci su rekli da su za gasovod jer ne žele da se Prijepolje zagađuje i jer žele jeftinije energente. Pomenuli su i struju.

- Reci Atlagiću odmah da dođe! I Bajatovića odmah da dovedu... Da trče - rekao je predsednik kad su meštani počeli da ga pitaju za probleme sa strujom.

- Trči Bajatoviću.... Navikao na auto pa ne može da potrči - rekao je Vučić posle čega mu je za svaku od deonica izneo koliko košta. - E sad mi kažite sve o problemima sa strujom...- rekao je Vučić i rekao da se dovede neko iz EPS.

Vučić: Dobijate gasovod, gradnja do kraja godine

Vučić je najavio da će do kraja godine početi izgradnja gasovoda za Prijepolje, Priboj, Sjenicu i Novu Varoš. "Ove godine krećemo i 30 miliona evra ulažemo, dobijate gasovod. Mislim da je to važna vest", poručio je Vučić građanima Prijepolja koji su ga dočekali u tom gradu.

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović informisao je predsednika da bi gasovod od Zlatibora do Priboja koštao oko 10 miliona evra, zatim do Bistrice još 12, do Prijepolja još pet miliona, toliko još do Nove Varoši i oko dodatnih 12 miliona do Sjenice. To je ukupno oko 45 miliona evra, za izgradnju čeličnog gasovoda, uz još oko 30 za sekundarni gasovod. "To se nalazi u prostornom planu Srbije i može brzo da počne da se projektuje i da se radi", rekao je Bajatović.

JA NEMAM NIKAKVIH ZAHTEVA: Preduzetnica sam u Prijepolju! Imam nešto da vam kažem predsedniče!

Aleksandar Vučić, Prijepolje
foto: Tanjug Printscreen

- Ja nemam nikakvih zahteva! Preduzetnica sam u Prijepolju već 30 godina i samo želim da se zahvalim što ste došli ovde i što razgovarate sa ovim narodom, rekla je plavokosa gospođa koja je samo želela da pozdravi predsednika i zahvali mu se za sve što je učinio za Srbiju.

Od malog Vukašina, čija se mama posle studija u Beogradu vratila u rodno Prijepolje jer ne voli velike gradove, dobio je na dar teglu sa suvim šljivama punjenim orasima i prelivenim medom za, kako je rekao njegov tata, vraćanje energije!

- E, Drobnjak bi nešto drugo rekao - dodao je Vučić na šta su se svi nasmejali.

Odmah pozvao telefonom i Sinišu Malog

Predsednik je zatim pozvao telefonom ministra finansija Sinišu Malog, koji je potvrdio da u budžetu ima prostora za ulaganje od 30 miliona evra u gasovod za te četiri opštine do kraja godine. Vučić je istakao da je gasovod strateški važan, zbog investitora, ali i stanovništva, da bi imali čist vazduh, da se ne bi grejali na čvrsta goriva, ali i da bi im grejanje bilo jeftinije.

"Važno je za dolazak fabrika, koje bez toga ne dolaze. A, ne možemo da uradimo za Prijepolje, a da ne uradimo za Priboj, Sjenicu, Novu Varoš", rekao je Vučić. Predsedniku su građani skrenuli pažnju i na problem sa trafostanicom, dodajući da im "treba struja", a on im je obećao rešenje i tog problema.

Molbe za posao

Mnogi meštani su mu se žalili na to što nemaju posao ali na mnoge druge lokalne probleme kao na otpad u jezeru na šta je Vučić rekao:

- Gde je Drobnjak, zovite ga! A vi Halide i sami malo da pazite, da čistite kanale da ne bude da je država uvek za sve kriva - rekao je Vučić.

Vučiću se jedan stariji meštanin požalio da je siromah i da mu samo treba stalan posao, a jedna se majka požalila da joj ćerka diplomirani psiholog nikako ne može da se zaposli u Prijepolju na šta je odgovorio da će odmah razgovarati s nadležnima u opštini i da vidi šta se može učiniti.

Stariji meštanin se i zaplakao u razgovoru sa Vučićem na šta mu je predsednik rekao: Ne plači, sutra će te zvati da dođeš u opštinu!

Naime, meštanka se požalila predsedniku što njena ćerka, koja je završila psihologiju, nema posla, iako je, kaže, upražnjeno mesto psihologa tri godine u Zdravstevnom centru Užice. Vučić je uzvratio da nije problem u nadležnima u Zdravstvenom centru, već u njemu, odnosno u odluci da se ne opterećuje državni sektor sa mnogo plata, već da bude na nivou 28.000-29.000 ljudi, kako država ne bi morala da podiže dažbine za privatni sektor.

"Dobar deo tih mera smo ukinuli, pa ćemo da vidimo i na sastanku sa predsednicima opština. Dobićete odgovor čim budem završio sastanak", rekao joj je Vučić.

Sa Prijepoljcima o izgradnji 3 puta

Predsednik je u razgovoru sa njima rekao da će već za 15 do 20 dana doći mašine koje će uraditi tri puta, od Prijepolja do Mileševe, put do Ivanja, kao i put Kamena Gora - Bare. "Već za 15 do 20 dana mašine izlaze na teren", rekao je Vučić. Naglasio je da je strateški najvažnije da se urade putevi, kako bi došli investitori u taj kraj. Vučić kaže da će država uraditi brzu saobraćajnicu koja će spojiti Prijepolje sa Dugom Poljanom, gde će proći deonica autoputa Požega - Duga Poljana - Boljare na granici sa Crnom Gorom. Podsetio je da će taj deo Srbije biti povezan autoputem do Kotromana. "Neće investitori da dođu tamo gde nema brze saobraćajnice i autoputa", napomenuo je Vučić.

Dodao je da u Prijepolju treba izgraditi i gasovod, kanalizaciju i drugo, ali da će se prvo raditi na putevima pošto je u razgovoru s građanima video da im je to najpotrebnije. Dodao je da, na primer, Teklas hoće da gradi još jednu fabriku, ali da je potrebno da se razvuče gasovod od Leskovca do Vranja. Nakon sastanka sa građanima Vučića očekuje sastanak i sa predsednicima opština Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica. Predsednik će posetu Zlatiborskom okrugu nastaviti u Priboju gde će otvorit hotel "Terme 36.6", a potom i fabriku AFT. Nekadašnji hotel "Priboj", koji se nalazi u centru starog Priboja, otvoren 1950. godine, kasnije poznat pod imenom hotel "Bic", od danas, potpuno renovinar, nosi naziv "Terme 36.6". AFT je nemačka kompanija koja se bavi proizvodnjom delova za automobilsku industriju i koja će danas zvanično otvoriti svoju fabriku i u Priboju.

Slede sastanci s predsednicima opština Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica, saopštila je pres služba predsednika. U Priboju je predviđeno otvaranje hotela Terme 36.6, a zatim fabrike AFT.

Da pokušamo da rešimo mnoge probleme u ovom kraju

Vučić je poručio u obraćanju građanima tokom posete Prijepolju da će država u tom kraju raditi na izgradnji i obnovi puteva i izgradnji gasovoda, što će privući investitore u Prijepolje, a to će značiti posao i bolji životni standard za sve građane.

"Danas ćemo da pokušamo da mnoge probleme Prijepolja, Pribija, Nove Varoši i Sjenice rešimo. Zapamtite moje obećanje, uradićemo za sve četiri opštine primarni i sekundarni gasovod", rekao je Vučić. To će koštati oko 75 miliona evra, ali je to promena života u ovom kraju Srbije i to će držva da preuzme na sebe, istakao je predsednik.

"Radićemo puteve, to će da menja vaš život ovde. Radićemo put do Mileševe, gledaćemo da krenemo da radimo put Mileševa-Vodena poljana, kao i Bare-Kamena gora, a 80 miliona ćemo da uložimo u put od Prijepolja do Ivanja, i od Ivanje do Sopotnice", precizirao je Vučić.

Dodao je da u mestu Brodarevu ima velikih problema čim kiša padne, pa će biti očišćeni kanali, prošireni branici, kako bi putevi bili bezbedniji. Obećao je i u Župi novu trafostanicu, kao i na nekoliko mesta potpuno uređenje niskonaponske mreže, kako bi svi meštani imali struju.

"Radićemo brzu saobraćajnicu, da spojimo Prijepolje sa autoputem, jer tada će dolaziti investitori. Ići ćemo na dalja ulaganja u zdravstveni centar. Pomoći ćemo opštini da vrati dugove. Sve radimo da bismo privukli nekog od većih investitora", rekao je Vučić navodeći da je Prijepolje jedno od 19 mesta u koje nije doveden značajniji investitor.

"U Priboju danas otvaram nemačku fabriku. Uskoro će i u Prijepolje doći neki od investitora, i krenućemo da zapošljavamo ljude posle mnogo godina", rekao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track