MINISTRA SELAKOVIĆA U ZAMBIJI UVERAVALI DA NEĆE PRIZNATI KOSOVO: Albanci na KiM neće se odreći onoga što zovu svojom nezavisnošću
Foto: Kurir

dijalog za prištinom

MINISTRA SELAKOVIĆA U ZAMBIJI UVERAVALI DA NEĆE PRIZNATI KOSOVO: Albanci na KiM neće se odreći onoga što zovu svojom nezavisnošću

Politika -

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da je tokom nedavne posete Zambiji, od afričkih zvaničnika dobio uveravanja da neće promeniti stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

Kako je rekao, mnoge zemlje na tom kontinentu imaju ozbiljne unutrašnje probleme sa separatističkim pokretima i u insistiranju na međunarodnom pravu vide mogućnost za opstanak i učvršćivanje svojih država.

Selaković je podsetio na činjenicu da se danas navršava 3.000 dana od potpisivanja Briselskog sporazuma, ističući da je to bio ozbiljan spoljnopolitički uspeh naše zemlje.

Ističe, nakon toliko godina, srpska pregovaračka pozicija se i dalje poziva na nužnosti njegovog sprovođenja i ostaje posvećena traženju mirnog rešenja kroz dijalog sa Prištinom.

- Treba da budemo svesni da se Albanci na KiM neće svojevoljno odreći onoga što zovu svojom nezavisnošću i što je nastalo zahvaljujući sponzorstvu nekih moćnih država - poručio je Selaković.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track