U PRIŠTINI POČELO SUĐENJE ZA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA: Optuženi se izjasnili da nisu krivi, nisu želeli da se čita optužnica
Foto: Printscreen RTS

osnovni sud

U PRIŠTINI POČELO SUĐENJE ZA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA: Optuženi se izjasnili da nisu krivi, nisu želeli da se čita optužnica

Politika -

U Osnovnom sudu u Prištini danas je počelo suđenje za ubistvo lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, po optužnici specijalnog tužilaštva.

Suđenje je počelo proverom identiteta optuženih i upoznavanjem sa njihovim pravima. Na predlog advokata, optužnica im nije pročitana jer su sa njom već upoznati, a svi optuženi su se izjasnili da su razumeli navode optužnice i da nisu krivi, prenosi RTS.

suđenje, Oliver Ivanović
foto: Printscreen RTS

"Apelacioni sud u Prištini odbacio je nedavno kao neosnovane zahteve branilaca za odbacivanje optužnice i osporavanja dokaza za okrivljene N. S., M. R., S. A., D. M. i R. B. u slučaju ubistva Ivanovića", izjavila je Jovana Filipović, branilac jedne od optuženih osoba.

Specijalni tužilac optužene tereti za niz krivičnih dela koja se odnose na učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe, teško ubistvo, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja i neovlašćeno posedovanje, kontrolu ili posedovanje oružja.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice, ispred sedišta GI Sloboda, demokratija, pravda, čiji je bio osnivač i predsednik.

(Kurir.rs/Tanjug, RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja