Najnovije vesti

MUKE JEDINE SRPKINJE U ĐAKOVICI NE PRESTAJU: Lokalni Albanci ne žele Dragici da prodaju ni VEKNU HLEBA
Foto: Kancelarija za KiM

kim

MUKE JEDINE SRPKINJE U ĐAKOVICI NE PRESTAJU: Lokalni Albanci ne žele Dragici da prodaju ni VEKNU HLEBA

Politika

Muke Dragice Gašić, prve Srpkinje koja je posle proterivanja sa ognjišta tokom sukoba na KiM rešila da se vrati u Đakovicu, ne prestaju, a prema poslednjim informacijama šef obližnje pekare je naredio radnicima da joj ne prodaju hleb!

Kad joj nije dozvoljeno da kupi veknu, sa njom je bila i ekipa nemačkog radija Dojče vele, koji su bili šokirani potezom albanskog trgovca, pa su joj poručili da će o tome saznati čitava Nemačka.

Gašićeva je ponovila da nikoga ne provocira, niti ikome smeta, a nalazi se u stanu za koji poseduje sve papire agencije za imovinu.

- Ja nikome ništa nažao nisam učinila i ne zanima me da li se neko slaže sa mojom odlukom da živim ovde. Ni ja se nisam slagala sa tim što sam morala svojevremeno da izbegnem pa me niko nije pitao - ističe Dragica i dodaje da od kucanja na vratima i kamenica koje bacaju komšije Albanci na prozore često ne može da spava.

Oko nabavke nameštaja i bele tehnike pomogao joj je, kako Dragica kaže, ministar u vladi lažne države Kosovo Goran Rakić. Sada joj nedostaju brašno, kvasac i stočić. A još nije platila ni kaznu od 400 evra zbog neposedovanja fiskalnog računa za blindirana vrata koja je želela da ugradi na stan, ali joj lokalna vlast nije dozvolila.

Na pitanje da li se plaši i razmišlja li da odustane odgovorila je:

- Koliko sam luda prosto se više i ne bojim.

Pre tri dana, podsetimo, lokalni Albanci oštetili su gume na automobilu njenog prijatelja Vuksana Gojkovića koji joj povremeno doprema hranu i druge potrepštine.

- Bio sam kod Dragice u stanu, a auto sam parkirao ispred zgrade. Kad sam izašao, shvatio sam da su gume ispumpane, a prednja tablica izvučena i preklopljena, ostavljena na brisače - pojašnjava Vuksan i dodaje da ga ovaj incident neće obeshrabriti da nastavi da pomaže Dragici.

Pored peticija da joj se zabrani dolazak kući i napada na nju i sve koji joj pomažu pojavile su se informacije da su se među nevladinim organizacijama koje se zalažu za njeno iseljenje nalaze Ženska sigurna kuća Đakovica i Lokalno omladinsko akciono veće koje finansijski podržava Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), a čiji je jedan od glavnih zadataka da pomognu oko povratka raseljenih.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja