06:45

VESELIN ŠLJIVANČANIN I BRANKO LUKIĆ U JUTARNJEM: Mladića bilo teže uhapsiti nego Bin Ladena

tema dana

ŠLJIVANČANIN I LUKIĆ O KARADŽIĆU: Radovan doživeo veliku nepravdu, mogli smo ovde da mu sudimo! S Bin Ladenom se ne da upoređivati

Politika -

BEOGRAD - Kako je Radovan Karadžić mogao da živi normalan život u Beogradu i da se nesmetano kreće a da ga niko ne prepozna?, tema je jutrošnjeg izdanja jutarnjeg programa Kurir televizije Redakcija.

- Radovan je doživeo veliku nepravdu i ne može se nikako upoređivati sa Osamom bin Ladenom kog su stvorili sami Amerikanci i kog su oni čuvali a možda ga i danas čuvaju iako kažu da je mrtav - kaže Veselin Šljivančanin, gost jutarnjeg programa, penzionisani oficir JNA i Vojske Jugoslavije.

08:50

KAKO JE RADOVAN KARADŽIĆ USPEVAO TOLIKO DUGO DA VODI NORMALAN ŽIVOT?

On je rekao da je Radovana isporučio mali deo tadašnje vlasti a ne narod i da je moglo ovde da mu se sudi jer smo imali kapacitete za to.

Veselin Šljivančanin
foto: Kurir televizija

- Pa ako je kriv nek mu se sudi, a on nije učinio nikome nikakvo zlo, njemu je učinjena nepravda - rekao je Šljivančanin dodavši da ne zna da li su navodi o Karadžiću u knjizi Florens Artman "Mir i kazna", nekadašnje portparolke Haškog suda i tužiteljke Karle del Ponte, uopšte istiniti jer kad je o njemu reč u toj knjizi ona je puna laži.

06:45

VESELIN ŠLJIVANČANIN I BRANKO LUKIĆ U JUTARNJEM: Mladića bilo teže uhapsiti nego Bin Ladena

- Radovan je gospodin čovek, fin, normalan, pesnik - dodao je Šljivančanin koji je prethodno objasnio da smo mi slobodarski narod i da nikad nismo otimali ništa tuđe i da narod nijie hteo da ga izda zato se on toliko dugo opstajao.

Veselin Šljivančanin
foto: Kurir televizija

- Mi smo oduvek hteli samo da zaštitimo sebe a ne da otimamo tuđe, vidite ove okupatore, kolonizatore - dodao je on i rekao da je u sve udela imala CIA.

1 / 5 Foto: Kurir televizija

Radovana sam sreo u Hagu, delovao je gospodski, otmeno

- Radovana sam sreo u Hagu, ponašao se gospodski, otmeno, dostojanstveno.. Nikom nije tamo lako ali on se tako ponašao... Razgovarali smo ali nismo ulazili dublje u neke teme - rekao je Šljivančanin u jutarnjem naglasivši da Radovan nije tamo trebalo da se nađe, u Hagu, i da nije to zaslužio.

- On se nije plašio svog naroda, zato je i mogao tako da se kreće Beogradom, ide autobusom... - dodao je on.

Advokat Branko Lukić, takođe gost u studiju, takođe je rekao da se Karadžić sa Osamom ne može upoređivati, te da je izručenje Karadžića bilo pravdano ulaskom u EU ali evo ni do dan-danas nismo tamo ušli.

Veselin Šljivančanin
foto: Kurir televizija

- Bila je to samo jedna fina šargarepica... - rekao je Lukić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja