KURIR 10. DAN NA JARINJU: Amerikanci patroliraju i gledaju šta se dešava na barikadama RAKIĆ MOLI SRBE DA OSTANU MIRNI (VIDEO)
Foto: Kurir.rs/Z.Š.

kim

KURIR 10. DAN NA JARINJU: Amerikanci patroliraju i gledaju šta se dešava na barikadama RAKIĆ MOLI SRBE DA OSTANU MIRNI (VIDEO)

Politika -

Na administrativnom prelazu Jarinje upravo je završen sastanak predsednika Srpske liste Gorana Rakića i drugih predstavnika sa grupom Srba koji dežuraju na barikadama.

Rakić je okupljene Srbe obavestio da je u Briselu u toku sastanak pregovaračkih timova Beograda i Prištine o modalitetima razrešenja krize koja na severu KiM traje već 10 dana.

Predsednik Srpske liste je od okupljenih Srba zatražio da ostanu mirni i odgovorni i da ne nasedaju na moguće provokacije.

00:50

10. DAN BLOKADE NA SEVERU KiM: Amerikanci neprestano patroliraju, Rakić zamolio Srbe da ostanu mirni

Dan na Jarinju inače protiče mirno, a blokiranu magistralu od administrativnog prelaza prema Leposaviću više puta su obišle patrole Kfora u kojima je bilo 10 do 12 američkih i poljskih vojnika.

1 / 6 Foto: Kurir.rs/Z.Š.

U jednom trenutku američki vojnici razgovarali su sa okupljenim Srbima koji su im objasnili zašto blokiraju magistralu i naglasili da je uvođenje privremenih tablica za njih neprihvatljivo.

Područje Jarinja tokom dana više puta je nadletao helikopter Kfora.

Specijalci Rosu su i dalje na svojim pozicijama na Jarinju kao i Srbi koji drže pod blokadom magistralu od administrativnog prelaza Jarinje prema Leposaviću i Kosovskoj Mitrovici.

00:55

KURIR 10. DAN NA JARINJU! RAKIĆ: U toku je sastanak u Briselu, još uvek ništa nije dogovoreno

(Kurir.rs/Z.Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track