04:05

BAHATO PONAŠANJE OPERSKE DIVE I NARODNE POSLANICE! DR SIMONA ĐOKIĆ: Ovo ponašanje škodi zemlji, a to je veći problem od imidža

kurir televizija

SKANDALOZNO PONAŠANJE NARODNE POSLANICE ŠTETI UGLEDU SRBIJE: Neprijatna situacija u parlamentu može da naškodi celoj zemlji

Politika -

Jadranka Jovanović, narodna poslanica na listi SNS, smenila je sekretara u delegaciji Parlamentarne skupštine Frankofonije, na čijem je čelu upravo nekadašnja operska diva, jer navodno nije dovoljno odan i nije se bavio samo njenim zahtevima, saznaje Kurir.

Postupak narodne poslanice prokomentarisala je dr Simona Žikić sa Fakulteta za medije i komunikacije.

- Mene ovo ne iznenađuje jer imamo problem u procedurama i protokolima kad su u pitanju naše institucije. Mislim da je ovde pitanje protokola i šta su zaduženja osoba u Skupštini Srbije. Mislim da je problem ljudi koji prihvate takve funkcije ne upoznaju se sa načinom rada određenih institucija. Sa jedne strane, Jadranka retko govori - rekla je Žikić u Jutarnjem programu Kurir televizije.

Simona Žikić
foto: Kurir televizija

Jadranka Jovanović inače važi za poslanicu koja se retko javlja za reč.

- To može da se tumači na više strana, možda promišlja pa iznosi kasnije predloge, a sa druge strane može biti pasivnost. Bojim se da ovde nije reč o pasivnosti već o inertnosti kad je reč o nekim stvarima. Ovo me je iznenadilo u smislu na koji način se iskomuniciralo, onaj ko radi u protokolu zna koja količina informacija mora da se odradi i šta je prioritet. To je jedan od najtežih poslova. Ovakva situacija može da naškodi ne samo imidžu "dive" već samoj zemlje, to je veliki problem - zaključila je Simona Žikić.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:24

BALŠA BOŽOVIĆ O 5. OKTOBRU: Ponosan sam što sam učestvovao u tako velikom datumu! Rekao gde vidi Srbiju u budućnosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track