BAHATA DIVA: Jadranka Jovanović smenila skupštinskog saradnika jer se nije bavio samo njenim zahtevima!
Foto: Aleksandar Jovanović

ZAMERALI MU DA NIJE DOVOLJNO ODAN

BAHATA DIVA: Jadranka Jovanović smenila skupštinskog saradnika jer se nije bavio samo njenim zahtevima!

Politika -

Poslanica SNS, besna što se njen saradnik u delegaciji Parlamentarne skupštine Frankofonije ne bavi samo njenim potrebama, iako zna da je raspoređen i u druge grupe, poslala je dopis Generalnom sekretarijatu u kome je tražila zamenu

Jadranka Jovanović, narodna poslanica na listi SNS i operska pevačica, smenila je saradnika V. R., sekretara u delegaciji Parlamentarne skupštine Frankofonije, na čijem je ona čelu, jer nije dovoljno odan i nije se bavio samo njenim zahtevima, saznaje Kurir.

Do sukoba je došlo zbog otkazivanja planiranog puta delegacije u Francusku, jer nešto nije bilo u redu sa pripremama, a Jovanovićeva je zamerala V. R. i što nije više angažovan u njenoj delegaciji, iako zna da je njegovo primarno zaduženje OEBS, te da ne može non-stop da joj bude na usluzi. Zbog svega navedenog, Jovanovićeva je prvo usmeno obavestila čelnike Generalnog sekretarijata, a onda je pre dvadesetak dana poslala i dopis u kom traži da joj se omogući "adekvatan saradnik".

SNS, Narodna Skupština, Jadranka Jovanović
foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Centar sveta

- V. R. je zaposlen u Skupštini u sektoru za evropske integracije, i pored OEBS, koji je njegovo glavno zaduženje, i nekih grupa prijateljstava, raspoređen je, ali ne formalno, u delegaciju Parlamentarne skupštine Frankofonije, pre svega jer zna odlično francuski. Jovanovićeva, kao šef delegacije, imala je zamerke na njegovo angažovanje, očekivala je da se bavi samo njenom delegacijom, što nije moguće, jer je njegovo glavno zaduženje OEBS, pa onda sve drugo - kaže izvor Kurira iz skupštinske službe i dodaje: - Sukob između Jadranke i ovog mladića krenuo je pošto je delegaciji otkazana poseta Francuskoj, nešto nije bilo u redu sa pripremama. Često je imala nekakve zamerke, očekivala je da se sve vrti oko nje, da bi na kraju usmeno, a potom i pismeno zahtevala od Generalnog sekretarijata da joj se omogući (novi) adekvatan saradnik.

Zahtevi

U pomenutom dopisu Generalnom sekretarijatu sredinom septembra, kako saznaje Kurir, Jovanovićeva je zatražila saradnika koji će biti odan. - Neophodno mi je da imam pouzdanu i odanu osobu koja će se maksimalno zalagati u radu koji mi je poveren - navela je ova poslanica, između ostalog, u dopisu kojim se obratila nadležnima u parlamentu. Pomenuti mladić je posle njenog dopisa povučen iz ove delegacije i vratio se svojim primarnim obavezama.

Kurir/K.Blagović

Jadranka Jovanović

Neću da učestvujem u besmislenoj konverzaciji

Jovanovićeva je u razgovoru za Kurir istakla da je ona zaposlena kao umetnik u Narodnom pozorištu, da paralelno sa radom u ovoj instituciji, gde i prima platu, radi i kao narodni poslanik. Na pitanje da prokomentariše sukob s mladićem iz skupštinske službe, ona je poručila: - Neću da učestvujem u toj konverzaciji koju smatram besmislenom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja