Najnovije vesti

PETAR PETKOVIĆ SA INTERNO RASELJENIM LICIMA SA KIM U KRALJEVU: Da se okupimo, udružimo i izađemo na izbore u nedelju
Foto: Kancelarija Za Kim

važnost izlaska na birališta

PETAR PETKOVIĆ SA INTERNO RASELJENIM LICIMA SA KIM U KRALJEVU: Da se okupimo, udružimo i izađemo na izbore u nedelju

Politika

U sklopu razgovora sa interno raseljenim licima sa prostora Kosova i Metohije, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković večeras je obišao Kraljevo.

Petković je sa našim narodom koji je raseljen razgovarao o važnosti izlaska na lokalne izbore i jedinstvenoj podršci Srpskoj listi koja jedina ima podršku zvaničnog Beograda. Sa njim su skupu prisustvovali i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, načelnik raškog okruga Nebojša Simović, predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić i predsednik opštine Vrnajčka banja Bogdan Đurović.

Petković im je preneo podršku i pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i upoznao ih i sa dosadašnjim tokom dijaloga u Briselu, kao i nedavnim jednostranim i nasilnim akcijama Prištine.

Petar Petković, Kancelarija za KiM, interno raseljena lica
foto: Kancelarija Za Kim

- Dragi prijatelji, znam da ste sticajem različitih nedaća morali da napuštate prostor Kosova i Metohije i da ste u Kraljevu danas svili svoje gnezdo. Ali dobro znam, da su vam srce i duša uz vašu Metohiju, uz vaše Pomoravlje, uz vaše Štrpce, vaš sever KiM, jer su tu naši koreni i naše poreklo. Zato vas zovem da se odazovete pozivu vaše države, da se okupimo, da se udružimo i zajednički izađemo na izbore u nedelju 17. oktobra i odbranimo svoje opštine u kojima smo većina. Ako su Albanci znali decenijama da se drže zajedno i udružuju protiv nas, vreme je da i mi znamo šta su naši interesi, a oni su da jedinstveno podržimo Srpsku listu jer samo ona zastupa srpske interese. Svi ovi koji nastupaju samostalno i protiv naše Srpske liste idu na ruku Prištini - istakao je Petković.

On je naveo da će toga dana na KiM biti prisutni brojni predstavnici međunarodne zajednice, što će dodatno garantovati bezbednost onima koji žele da odu i iskoriste svoje biračko pravo.

Prethodno, Petković je sa saradnicima obišao naše interno raseljene u Smederevu, Jagodini, Kragujevcu.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track