tnezija

ULOGA SRBIJE DA ŠTITI REPUBLIKU SRPSKU: Samo poštovanje Dejtonskog sporazuma može sačuvati mir, a RATNO NASLEĐE komplikuje stvari

Politika -

Pored situacije na KiM raste tenzija i u Republici Srpskoj!

Predsednica Željka Cvijanović ukazom je proglasila nevažećim Inckov Zakon o zabrani negiranja genocida, a srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik najavljuje formiranje vojske RS i vraćanje policije na granice, ali i zabranu rada Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Politička analitičarka Biljana Obradović podseća da je RS entitet nastao na osnovu Dejtonskog sporazuma.

"Upravo tim sporazumom međunarodna zajednica je direktno priznala sve legitimne ciljeve Srbije i Srba, kao i BiH. Ono što je veliki problem u Srpskoj je da političke elite nemaju isti zajednički cilj i vizije, a ratno nasleđe i nepostojanje pravde dodatno komplikuje stvari", rekla je Obradović u jutarnjem programu Kurir televizije.

Obradovićeva je istakla da samo Dejton može sačuvati mir u Republici Srpskoj.

bILJANA oBRADOVIĆ
foto: Kurir Tv

"Svaki naredni korak vodi ka nečemu nepoznatom, RS mora da se drži Dejtonskog sporazuma", ponovila je ona.

Na najavljeno formiranje vojske i povratak policijskih snaga na granične prelaze, ipak, ne gleda sa odobrenjem.

"RS mora da prati viziju Srbije i ne treba da donose bilo kakve političke, ishitrene odluke. Mi smo RS pomogli ne samo finansijski, nego i spoljnom politikom", poručila je gošća Kurir televizije.

Uloga Srbije je, kako je rekla, da očuva mir i stabilnost naše države, ali i Srpske.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:53

USIJANJE DANA, HAOS U BiH ZBOG ZAKONA O NEGIRANJU GENOCIDA: Željko Raljić, analitičar iz Banjaluke: Milorad Dodik je manipulator

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track