PAKT PROTIV SRBIJE: Albanci, Hrvati i Bošnjaci se udružuju, spremaju haos u SAD! Optužuju nas za ratne zločine, masakr i silovanja
Foto: Valery Sharifulin / TASS / Profimedia

DIGLI GLAVU

PAKT PROTIV SRBIJE: Albanci, Hrvati i Bošnjaci se udružuju, spremaju haos u SAD! Optužuju nas za ratne zločine, masakr i silovanja

Politika -

Albanska zajednica u saradnji s hrvatskom i bošnjačkom zajednicom organizovaće protest 28. oktobra u 12 časova ispred Konzulata Srbije u Njujorku, a kako su najavili, protest se odnosi na "podizanje glasa protiv Srbije"

Novi udar na Srbiju. Albanci, Bošnjaci i Hrvati najavili su protest u Njujorku protiv Srbije, i to kako bi digli glas protiv tobožnjih "zločina, masakra i silovanja"!

Naime, albanska zajednica u saradnji s hrvatskom i bošnjačkom zajednicom organizovaće protest 28. oktobra u 12 časova ispred Konzulata Srbije u Njujorku. Oni su pozvali što veći broj ljudi da izađe ispred Konzulata Srbije, a kako je saopšteno iz te zajednice, protest se odnosi na "podizanje glasa protiv Srbije, koja je počinila zločine na Balkanu etničkim čišćenjem, ubistvima i silovanjima, pokušavajući da izgradi dugogodišnji hegemonistički san o velikoj Srbiji". - Naše je pravo i nacionalna obaveza da tražimo pravdu pred svetom za prolivenu krv, za nevine žrtve zločina fašističke Srbije - navodi se u saopštenju.

Da je ovo samo nastavak kampanje Albanaca, Hrvata i Bošnjaka protiv Srbije, a koja se dobrim delom i finansira upravo iz dijaspore, za Kurir ocenjuje predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

Usijanje dana, Milovan Drecun
foto: Kurir

- Albanska dijaspora je i stvorila terorističku OVK. Oni zato ovom propagandnom pričom o navodnim zločinima srpske strane nad Albancima žele da u potpunosti sakriju zločine svoje terorističke organizacije, a što sada polako isplivava na površinu i preko haških suđenja. To je nastavak one kampanje koju je započela Priština - o navodnom genocidu nad Albancima, a uopšte nije čudno što ih hrvatska i bošnjačka zajednica podržavaju, oni su i podržavali Hrvate u etničkom čišćenju Srba - navodi Drecun.

Kako dodaje, upravo je albanska dijaspora formirala takozvanu Atlantik brigadu uz pomoć američkih obaveštajnih službi.

- To su dobrovoljci koji su 1999. bili stacionirani na prizrenskom pravcu i ratovali protiv naših snaga bezbednosti - podseća Drecun.

Napominje da je albanska dijaspora aktivan učesnik u stvaranju velikoalbanskog projekta.

- To je ono što i kosovski premijer Aljbin Kurti stalno ponavlja: "Genocid, genocid, genocid...", a sada to hoće da podignu i na međunarodni nivo. Zato je bitno da i mi s naše strane radimo sve što možemo - zaključio je Drecun. Kurir je nedavno pisao da je prištinska vlast započela agresivnu kampanju lobiranja kako bi od Amerike obezbedila veću pomoć u pregovorima s Beogradom o Kosovu i Metohiji, ali i da bi dobila pomoć za ulazak u međunarodne organizacije, poput Ujedinjenih nacija. Prema nezvaničnim procenama, u te svrhe izdvajaju i nekoliko miliona dolara godišnje, a samo za manji deo lobističkih grupa i oko 50.000 dolara mesečno.

I predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić poručuje za Kurir da prištinski političari i albanski lobisti konstantno pokušavaju da zamene teze i na svakom koraku predstave Srbiju kao glavnog krivca za sva nedela na Kosovu, ali i u regionu.

Usijanje dana, Ivica Dačić
foto: Kurir

- Tako je Atifete Jahjaga iskoristila da u Kongresu SAD iznese besramnu laž da su Srbi na teritoriji Kosova silovali 20.000 Albanki, iako se zna kakva su sve zlodela činile njihove zločinačke organizacije poput OVK. Sve ovo i pričaju ne bi li pokušali da pošalju lažnu sliku i zamaskiraju svoje zločine - jasan je Dačić.

Podmukli napad iz Hrvatske

Udarili na Vučića zbog aerodroma

Hrvatski mediji su, nakon napada na sina srpskog predsednika prethodnih dana, sada udarili direktno na Aleksandra Vučića. Tako su "analizirali" projekat izgradnje aerodroma u Trebinju, čije je finansiranje najavila Vlada Srbije, o kom je Slobodna Dalmacija napisala opširan tekst izražavajući zabrinutost - da li će aerodrom biti izgrađen, a kad bude izgrađen, da li će biti isplativ, jer se, kako pišu, isuviše blizu nalaze "zračne luke" u Dubrovniku i Tivtu?!

Francuska analitičarka o Kosovu

Srpsku zemlju su kolonizovali muslimanski Albanci!

Marion Marešal le Pen, francuska analitičarka, na svom Tviter nalogu je objavila isečak iz emisije u kojoj je govorila o velikom dolasku muslimana u Francusku iz država koje su nekad bile okupirane i kojima je vladala upravo Francuska. Tu situaciju uporedila je s KiM, te rekla da je "Kosovo istorijski srpska pravoslavna teritorija, ali da su ga godinama kolonizovali Albanci muslimani".

- Demografija je ta koja stvara istoriju, pogledajte samo Kosovo. Ovu pretežno srpsku pravoslavnu zemlju decenijama su kolonizovali muslimanski Albanci - rekla je Marešal le Pen.

Ivana Žigić/ Foto/Source:Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track