04:18

KOŠTUNICA NA SVE NAČINE OPSTRUIRAO ISTRAGU ĐINĐIĆEVOG UBISTVA! Čeda Jovanović ga video skoro Sad je STARAC KOJI NOSI SVOJE BREME!

istraga

ČEDA PROZVAO KOŠTUNICU: Poslao je poruku Aci Tomiću u zatvor da ćuti o atentatu na Đinđića JEDVA SAM GA NEDAVNO PREPOZNAO NA ULICI

Politika -

Lider LDP-a Čedomir Jovanović tvrdi da je nekadašnji predsednik SRJ i premijer Vlade Srbije Vojislav Koštunica na sve načine sabotirao istragu ubistva premijera Zorana Đinđića.

Mile Novaković, podsetimo, u svom ekskluzivnom intervjuu za Kurir naglasio je da je Vojislav Koštunica morao biti ispitan nakon 12. marta.

22:37

LEGIJU SAM ZATEKAO U ĆELIJI SLINAVOG I DROGIRANOG: Čeda otkrio detalje hapšenja Ulemeka ŽENA ISTRČALA I VIKALA MU DA SE VRATI

- Ja sam odmah rekao da se istraga prvo povede protiv nas, protiv mene, Bebe, Đinđićevih najbližih saradnika... Novaković i Bora Banjac su me pitali da li je moguće da će sudbina svega zavisti od onoga ko je na vlasti jer je sve počelo da se ljulja. I nažalost ta vlada koju je vodio Koštunica na sve načine je pokušavala da izvrši opstrukciju tog postupka - rekao je Jovanović u jutarnjem programu Kurir televizije.

Jovanović je naglasio da i dalje ne može da veruje da Koštunica nije saslušan.

čeda i karan
foto: Kurir televizija

- Poštujem te ljude, Koštunica je sada starac, video sam ga na ulici i jedva sam ga prepoznao. Nosi sada svoje breme - naveo je lider LDP-a.

Koštunica slao poruke u zatvor Aci Tomiću da ćuti

Jovanović tvrdi da je on poslednji na koga bi nekadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije Mile Novaković sumnjao.

- Zločinačko udruženja zna da nema mesta za istinu i laži. Ne znam šta je Mile mogao da vam kaže, ali mislim da je sam ja poslednji čovek na koga može da sumnja. Šta piše Vojislav Koštunica Aci Tomiću? Mi se razumemo ćuteći pa mu šalje poruku u zatvor da ćuti. Imate (Radeta) Bulatovića koji je na optužnici i postaje šef BIA. Kada se Legija predao naredili su Bori Banjcu da prekine sve operativne radnje na Zemunskom klanu. On je snimio Bagzijevu ženu sa advokaticom koja je savetuje da Bagzi treba da optuži mene i čitavu tu ekipu Đinđićevih najbližih saradnika za 12. mart. I on kopira taj disk i šalje Koštunici, (Draganu) Jočiću, Radetu Bulatoviću, Zoranu Stojkoviću... Nakon toga je smenjen. Uostalom, Bagzi je svedočio, a do tog trenutka oni su nas optuživali da smo mi Bagzija ubili - rekao je Jovanović.

Jovanović tvrdi da je naredna vlada koju je vodio Koštunica na sve načine pokušala da opstruira postupak za ubistvo Đinđića.

06:38

TV OKRŠAJ! Čeda Jovanović i Ljuban Karan

- Morao je da bude saslušan. Za mene je poražavajuće da se usudio da skuplja potpise i organizuje peticiju kako ne bi bio saslušan. Ja sam dva dana svedočio u postupku koji je vođen zbog 12. marta i ubistva Đinđića, a zbog pobune JSO sam svedočio i u predistražnom i u istražnom postupku. Naravno, tužilaštvo mi je postavilo pitanja koja je trebalo da postavi, a i svaki advokat svakoga od njih, čak je i ta životinja mogla da mi postavlja svoja imbecilna pitanja, a Koštunica je na sve to skupljao peticiju. Radeta Bulatovića i Cecu su izuzeli iz optužnice zato što bi se proces srušio. U trenutku kad je Rade Bulatović postavljen za šefa BIA bio je na optužnici za ubistvo premijera. Ja sam istini doprinosio tako što sam bio na mestima na kojima treba da budem i da odgovorim na svako pitanje - rekao je lider LDP-a.

Nekadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije Mile Novaković, podsetimo, tvrdi da će ostati velika misterija gde se nakon atentata na premijera Zorana Đinđića duže od godinu dana skrivao nekadašnji šef Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija.

Novaković je nakon ubistva Ðinđića imao važnu ulogu u policijskoj akciji Sablja, a za Kurir je ekskluzivno detaljno opisao kako je izgledala predaja prvooptuženog za organizovanje atentata i kakve su sve nelogičnosti i propusti pratili taj čin.

Kurir.rs

Bonus video:

27:33

mlađa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track