VUČIĆ ODGOVORIO KURTIJU I FON KRAMENOVOJ: Da li biste me obesili u Vašingtonu ili Berlinu? To nije ništa novo za njih
Foto: Printscreen/Pink TV

provokacije iz prištine

VUČIĆ ODGOVORIO KURTIJU I FON KRAMENOVOJ: Da li biste me obesili u Vašingtonu ili Berlinu? To nije ništa novo za njih

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je danas na najnovije izjave Aljbina Kurtija i njegove pretnje da bi se ujedinio sa Albanijom.

- Nisam ni reagovao, pustili smo da prođe jedan dan, onda je Ana reagovala i pitala mnoge u Evropi hoće li nešto da kažu. Pitao sam jednog od ambasadora šta bi bilo da ja izjavim nešto o ujedinjenju sa drugim teritorijama i gde ćete da me obesite onda. Da li biste me obesili u Vašingtonu ili Berlinu, znam samo da ne bi mogao da živim ni jedan sat dok ne bi počela hajka. Svi svetski mediji bi brujali o tome - rekao je predsednik.

Kazao je i da je "naše da govorimo istinu".

- Kada je reč o albanskoj hegemoniji to je za njih uobičajeno. Valjda misle da mi treba da se tresemo od straha, prošla su ta vremena. Naše je da govorimo istinu, da ih ne vređamo. Uveren sam da ćemo imati još problema po tom pitanju. Izmišljaće nam događaje, govoriće sve najgore o ovoj zemlji. Rukovodimo se napretkom Srbije i kako da uradimo sve ono što nismo prethodnih 30, 50 godina - rekao je predsednik.

Što se tiče Viole fon Kramon, Vučić je rekao da "nema o čemu se nije oglasila u Srbiji, o svakom pitanju govori na tajkunskim medijima".

- Velikoalbanske ideje ne izazivaju strah kod EU, možda će da nekad napišu u nekom izveštaju da izjava nije bila pametna, i to je to. Viola fon Kramon misli da može da soli pamet svima i oglasila se za sve što se dešava u Srbiji. I iako je zadužena za Prištinu, nije joj palo na pamet da kritikuje izjave Aljbina Kurtija - rekao je Vučić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track