NIJE NA NAS MISLIO: Predsednik im očitao lekciju, funkcioneri SNS se KUNU I PRAVDAJU: Glasali smo za "da", a od Vučića nema boljeg
Foto: Tamara Trajković

POLITIKA

NIJE NA NAS MISLIO: Predsednik im očitao lekciju, funkcioneri SNS se KUNU I PRAVDAJU: Glasali smo za "da", a od Vučića nema boljeg

Politika -

Ministri i članovi Glavnog odbora Srpske napredne stranke, posle poruke stranačkog šefa da, kad su pametni, oni vode stranku, kunu se da nije na njih mislio

Svi junaci nikom ponikoše! Visoki funkcioneri Srpske napredne stranke listom se pravdaju nakon izjava lidera te stranke Aleksandra Vučića da, kad su već tako pametni, oni preuzmu partiju i tvrde da su na referendumu o promeni Ustava glasali "za"!

Predsednik Vučić je, naime, nezadovoljan ishodom referenduma, tačnije pojedinim naprednjacima, koji na njemu nisu glasali za promenu Ustava, otvoreno rekao da je ljut na stranačke kolege.

Aleksandar Vučić
foto: Tamara Trajković

- Ima ih mnogo pametnijih koji su znali da je trebalo da se glasa za "ne", trebalo im je 20 odsto da budu radosni. Evo, vi ste pametni, uzmite sada pa vodite stranku - odbrusio im je predsednik.

Ko se pronalazi

No, visoki funkcioneri SNS listom se pravdaju da ovo nema veze s njima, te da su uredno glasali "da" na referendumu.

- Uvek sam uz predsednika Vučića, pa sam i na referendumu glasala "da". Više puta se pokazalo za ovih 14 godina, koliko sam s njim u SNS, da se njegovi predlozi na kraju ipak pokažu ispravnim, kako god to u početku nekome izgledalo. Suština je u tome da on ima najviše informacija, te su njegovi stavovi rezultat ozbiljnog promišljanja. Nema razmišljanja srcem u politici, nego treba stati iza kompromisa, koji je rezultat ukrštenih brojnih informacija, aktuelnih interesa Srbije i mogućih političkih posledica - navodi članica Glavnog odbora SNS ministarka Marija Obradović.

Marija Obradović
foto: Printskrin/Instagram/marija_obradovickv

Dodaje da se ne pronalazi u ovoj prozivci predsednika.

- Zaista se ne pronalazim u toj rečenici, iskreno, nisam ni čula da je to rekao, iako sam bila s njim te večeri u stranci. Nema tog koji bi bolje od njega vodio SNS, možda se neki u stranci zanose tom idejom, mada ja za takve kandidate ne znam - zaključila je ona za Kurir.

Dobar čovek

I ministarka i članica GO SNS Zorana Mihajlović poručuje za Kurir da "veruje u svog predsednika" i da je na referendumu glasala za promenu Ustava.

- Predsednik je to rekao nakon referenduma i činjenice da ima ljudi iz SNS koji su glasali "ne". Na kraju, bilo je članova i poslanika SNS koji su propagirali da se glasa "ne". Ja sam glasala "da" i ne pronalazim se u tome. A predsednik je dobar čovek i mnogo gleda kroz prste - kazala je Mihajlovićeva.

Zorana Mihajlović
foto: Printskrin/Instagram/zorana_dpm

Sebe u ovoj priči ne vidi ni predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

- Među onima koje je prozvao treba da se pronađu svi funkcioneri koji su zaokružili "ne" i time se direktno oglušili o poziv predsednika da podrže promenu Ustava. Sve ostalo je tema za stranačke organe - kazao nam je.

Darko Glišić
foto: Printscreen

Da treba da usledi ozbiljna analiza ovog pitanja, smatra gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević.

Miloš Vučević
foto: screenshot

- Svi treba da se pronađu i da analiziraju svoj stranački rad. Ne bih ja tu nikoga isključivao ili preskakao. Čeka nas ozbiljna analiza terenskog rada - kazao nam je Vučević.

I. Žigić/ Foto/Source:Tamara Trajković

BONUS VIDEO

09:26

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ NAKON ZAVRŠENE SEDNICE SNS-A: Zašto zahteva smenu ministarke Zorane Mihajlović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track