02:53

Ministar Vulin u jutarnjem programu Kurir televizije: Osvrt na najaktuelnije događaje u Srbiji

EKSKLUZIVNO

MINISTAR VULIN GOST JUTARNJEG: Vučić nema adekvatnog zamenika na čelu stranke SILEDŽIJE MORAJU DA OPRAVDAJU ROKFELEROVE DNEVNICE

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin u jutarnjem programu Kurir televizije govorio je o svim najaktuelnijim temama koje potresaju Srbiju i region.

Vulin je rekao da bi povlačenje Aleksandra Vučića sa čela SNS destabilizovalo Srbiju, otkrio je nove detalje o nestanku Mateja Periša iz Splita, a priznao je da mu hapšenje prljavih policajaca teško pada.

NAMA ODGOVARA JAKA CRNA GORA

Ministar Vulin se osvrnuo i na uzavrelu političku situaciju u Crnoj Gori gde će se poslanici izjašnjavati o smeni potpredsednika vlade Dritana Abazovića.

- Nadam se da će se situacija u Crnoj Gori smiriti i da će se poštovati srpska prava. Nama odgovara ekonomski jaka i stabilna Crna Gora jer je ona naš važan partner. Jedino kome je stalo do mira na Balkanu je predsedniku Aleksandru Vučiću. Crna Gora ne treba da se boji Srbije - ističe ministar unutrašnjih poslova.

Aleksandar Vulin
foto: Kurir televizija

DA JE DANILO NAPRAVIO HAOS NA SLAVIJI...

Vulin je rekao da za policiju nije bitno da li je mladić koji je izazvao karambol na Slaviji sin Branka Miljuša, najbližeg saradnika Dragana Đilasa, a naveo je i da zbog toga niko neće napadati opoziciju.

- I u politici i u životu se razlikuju ljudi po tome što poštuju različite vrednosti. To što se desilo sa sinom najbližeg saradnika Dragana Đilasa biće zakonski sankcionisano. To što je u pitanju sin najbližeg saradnika Dragana Đilasa nije relevantno za nas. Mi to nismo ni znali. Da se sin Aleksandra Vučića samo nepropisno parkirao, a ne napravio takav prekršaj, vi biste odmah imali ljude ispred skupštine, koji bi zahtevali smenu predsednika Vučića - rekao je ministar unutrašnjih poslova.

HAPŠENJE STOLIĆA MI TEŠKO PALO

Vulin se osvrnuo i na podizanje optužnice protiv inspektora SBPOK-a Božidara Stolića koji je optužen da je prodavao službene informacije pripadnicima klana Velje Nevolje.

- Nije završena era prljavih policajaca dokle god imate kriminalce i dokle god je u pitanju velika suma novca. Jedan od najtežih dana za mene je bio kada smo otkrili šta Stolić radi. Kada u svom timu, među svojim ljudima, nađete nekoga ko prodaje informacije o svojim kolegama, zbog kojih se gube glave, to je poražavajuće. Lakše mi je bilo kada smo pronašli kuću u Ritopeku i hapšenje 4. februara nego izdaja u sopstvenim redovima - rekao je Vulin.

Ministar je podsetio da je izdao depešu da svako ko iz policije ima bilo kakav kontakt sa kriminalcima mora to da to prijavi.

- Na to morate da podsetite. Istraga ide u raznim pravcima. Siguran sam da će biti rasvetljeno još krivičnih dela. Da li je bilo sedam ili 11 ubistava to je u svakom slučaju doživotna robija - rekao je ministar Vulin.

01:51

Ministru Vulinu teško pala izdaja inspektora Stolića: Prodavao klanu Velje Nevolje informacije o porodicama kolega?

SLUČAJ PERIŠ

Vulin je isključio bilo kakvu vrstu sukoba i nasilja nad Matejom Perišom iz Splita koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra.

- Mi dajemo sve od sebe da to rešimo, ali uvek kad se pojavi nešto što je interesantno javnosti imamo i dobronamerne i zlonamerne ljude koji se javljaju po tom slučaju. Mi proveravamo svaku dojavu. Nedavno su nam javili da nestali mladić kupuje hleb na Vračaru. Kada smo proverili shvatili smo da je u pitanju komšija. Ja moram da iskažem jedno veliko ljudsko poštovanje ocu Mateja Periša. Bilo je pokušaja da se ovo predstavi kao nacionalni sukob. Beograd je bezbedan grad i ovde vas niko nikada neće napasti zbog nacionalosti - rekao je ministar.

Ponavlja da isključuje svaku mogućnost vršenja nasilja nad nestalim Splićaninom.

- Siguran sam da nasilja nije bilo ni u klubu, a ni van njega. To su posvedočili i Matejevi prijatelji i gosti i klubu i osoblje - ističe ministar Vulin.

Ministar policije je prokomentarisao i otkrivanje laboratorije droge na Mramorskom brdu kod Niša gde je zaplenjeno oko 10 kilograma kanabisa.

- Nije u pitanju samo zaplenjena količina. Važno je kada nađete laboratoriju. Pronađena je vrlo zanimljiva oprema, to je bila napredna laboratorija, a uhapšeno je sedam zločinaca. Za mene je uvek najveći uspeh kada nađete laboratoriju jer smo tako prekinuli proizvoidnju i presekli lanac - rekao je ministar Vulin i naglasio da je prošla godina bila rekordna po količini zaplenjenih narkotika.

03:24

Javljeno nam je da su videli Mateja kako kupuje hleb na Vračaru: Ministar Vulin o detaljima potrage za nestalim Splićaninom

PROTESTI POKUŠAJ OBOJENE REVOLUCIJE

Vulin navodi da je plan bio da se protesti završe sukobima na ulicama Beograda.

- Kad Rokfeler da novac, očekuje da se dnevnica opravda. Nije Aleksandar Vučić doveo Rio Tinto. Doveo ih je žuti ološ koji sada protestuje protiv njih. Nije smeo Aleksandar Vučić da nosi ceo problem Rio Tinta. Zašto resorni ministar nije išao u Donje Nedeljice da razgovara sa tim narodom? To bi isto bilo kao kada bi predsednik išao sa mnom da hapsi Veljka Belivuka! Vučić je na sebe preuzeo svu mržnju i sve probleme. Te odluke je trebalo da budu ranije, a ne da se okupi šaka siledžija da nas zaskače sa puta. Evo, nema Rio Tinta, šta sada hoće?! Došao je ovaj slučaj i odjednom su sada važni. Protesti su pokušaj obojene revolucije. To je pokušaj da se izazovu neredi na ulicama - rekao je ministar.

Vulin je naveo da su vođe protesta jedino želele da vide kako policija bije narod.

- Ne želimo krvave glave na ulicama Beograda - rekao je Vulin.

Aleksandar Vulin
foto: Kurir televizija

VULIN O POVLAČENJU VUČIĆA

Ministar Vulin se na početku gostovanja osvrnuo na najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se povući sa čela SNS-a i navodi da bi to predstavljalo destabilizaciju Srbije.

- Aleksandar Vučić je formulisao politiku SNS-a i njegovo povlačenje značilo bi i promenu vođenja te politike. Jedan od presudnih razloga što je nama bolje jeste što je postigao stabilnost i sigurnost SNS-a. Građani su uvereni da će politika SNS biti stabilna. Aleksandar Vučić nema adekvatnog zamenika na čelu stranke. Uspeva da drži i levicu i desnicu. Ako predsednik Vučić ne bude kandidat za predsednika, to će biti istorijski presedan - istakao je ministar Vulin.

Ministar policije nije želeo da komentariše navode da predsednik Crne Gore Milo Đukanović i vođa kavačkog klana Radoje Zvicer spremaju atentat na predsednika Vučića.

- O tome ćemo pričati kad dođe vreme - kratko je istakao ministar Vulin.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:14

Ministar Vulin sa rečnom policijom traga za nestalim Matejem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track