01:51

Ministru Vulinu teško pala izdaja inspektora Stolića: Prodavao klanu Velje Nevolje informacije o porodicama kolega?

prljava značka

STOLIĆ PRODAVAO KLANU VELJE NEVOLJE INFORMACIJE O PORODICAMA KOLEGA? Vulinu teško pala izdaja MNOGI SU MOGLI DA IZGUBE GLAVU

Crna Hronika -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin se osvrnuo na podizanje optužnice protiv inspektora SBPOK-a Božidara Stolića koji je optužen da je prodavao službene informacije pripadnicima klana Velje Nevolje.

Aleksandar Vulin
foto: Kurir televizija

- Nije završena era prljavih policajaca dokle god imate kriminalce i dokle god je u pitanju velika suma novca. Jedan od najtežih dana za mene je bio kada smo otkrili šta Stolić radi. Od kriminalaca očekujete da rade to što rade, ali kada u svom timu, među svojim ljudima, među onima kojima verujete, nađete nekoga ko prodaje informacije o svojim kolegama, gde se nalaze, gde mu živi porodica, ko radi njihov slučaj, ko je svedok. To su informacije zbog kojih se gube glave, uništavaju se životi i čitave porodice. Lakše mi je bilo kada smo pronašli kuću u Ritopeku i hapšenje 4. februara nego izdaja u sopstvenim redovima - rekao je Vulin u jutarnjem programu Kurir televizije.

Ministar je podsetio da je izdao depešu da svako ko iz policije ima bilo kakav kontakt sa kriminalcima mora to da to prijavi.

- Vi morate da prijavite ako ste imali bilo kakav kontakt sa kriminalcima. Bilo da je to bilo na nekom porodičnom okupljanju kako to obično biva, onda vas podsetimo na depešu, zatim idete na disciplinsko, pa onda možemo da se obračunamo sa vama na odovarajući zakonski način kaže ministar i dodaje:

02:53

Ministar Vulin u jutarnjem programu Kurir televizije: Osvrt na najaktuelnije događaje u Srbiji

- Obično te prljave policajce, koji čuvaju razne kriminalce, imaju službeni pištolj, službenu značku i kada ih zaustavi neko od policije oni kažu da su sa drugom. E, pa što nisi prijavio druga. Više desetina policajaca koji su se bavili nelegalnim obezbeđivanjem kriminalaca smo stavili pod disciplinski postupak i isključili iz rada -istakao je ministar Vulin.

Aleksandar Vulin
foto: Kurir televizija

- Na to morate da podsetite. Istraga ide u raznim pravcima. Siguran sam da će biti rasvetljeno još krivičnih dela. Da li je bilo sedam ili 11 ubistava to je u svakom slučaju doživotna robija - rekao je ministar Vulin.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:14

Ministar Vulin sa rečnom policijom traga za nestalim Matejem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track