BEZBEDNJACI KATEGORIČNI: Vučić da promeni način kretanja!
Foto: Printscreen/PINK

POLITIKA

BEZBEDNJACI KATEGORIČNI: Vučić da promeni način kretanja!

Politika -

Nema sumnje da će bezbednosno-obaveštajni sistem uraditi svoj deo posla, a na predsedniku je da ih posluša, kaže profesor bezbednosti Miroslav Bjegović

Saznanja o planiranom atentatu na predsednika Srbije Aleksandra Vučića bez sumnje će uticati na predizbornu kampanju koja uskoro počinje. Imajući u vidu da je atentat bio planiran prilikom Vučićevog pojavljivanja na javnom mestu, najverovatnije na otvaranju neke fabrike, poseban oprez mora biti tokom takvih događaja, a predsedniku se mora znatno pojačati obezbeđenje, smatraju stručnjaci.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/PINK

Kako za Kurir navodi dekan Fakulteta za studije bezbednosti Edukons Miroslav Bjegović, s obzirom na to da je planiran "narkoteroristički" čin na predsednika koji sprovodi i materijalno obezbeđuje narko-mafija iz regiona, mere fizičke zaštite, kao i obaveštajne i kontraobaveštajne, već su podignute na najviši nivo.

Korekcija

Miroslav Bjegović
foto: Printscreen/Happy TV

- Ovo sve podrazumeva određenu korekciju u dosadašnjem načinu obezbeđenja predsednika, kao i promenu u načinu kretanja, boravka i pojavljivanja na javnim mestima, naročito otvorenog tipa. Nema sumnje da će bezbednosno-obaveštajni sistem uraditi svoj deo posla, a na predsedniku je da ih posluša - ističe Bjegović.

Što se tiče novonastale situacije i uticaja na kampanju, Bjegović ukazuje da su najvažniji bezbednost i život predsednika.

- Vučiću kampanja nije ni potrebna - zaključio je on.

Nije za igru

Tomislav Momirović
foto: Kurir televizija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović rekao je na TV Kurir da mu se čini da neke ozbiljnije strane službe propuštaju da dostave Srbiji kompletne informacije o pretnji predsedniku, pa ocenio i da su pojedini predstavnici opozicije prevršili svaku liniju ljudskosti, o čemu govori činjenica da im je atentat na Vučića bio tema podsmevanja.

- Šta možemo očekivati od ljudi koji se podsmevaju tome? Ja ne bih toliko njih optuživao jer oni nemaju nikakve političke kapacitete. Te stvari nisu za igru. Informacija o planiranju atentata potekla he od Interpola. Uveren sam da sve ministre te informacije uznemiruju i plaše. Predsednik Vučić je naš stub, tako da mislim da nikoga informacija o atentatu ne ostavlja ravnodušnim - konstatovao je.

I. Ž./ Foto/Source:Printscreen/PINK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track