Stefanović: Biznismeni neće plaćati putovanja poslanicima
Foto: Tanjug

Odustao od vlastite ideje

Stefanović: Biznismeni neće plaćati putovanja poslanicima

Politika -
Parlament će vrlo brzo ramatrati platformu za nastavak pregovora o Kosovu

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović ponovio je danas da će parlament vrlo brzo ramatrati platformu za nastavak pregovora o Kosovu.

"Parlament je pravo mesto koje treba da uobliči šta su granice do koje će pregovarači moći da pregovaraju i onda će biti lakše i njima da zastupaju interese Srbije", rekao je Stefanović za RTS.

Dodao je da je najvažnije je da Ustav Srbiji i Rezolucija 1244 budu poštovani. On je naveo da postoji dobra volja Srbije da se reši problem oko učešća zemlje na međunarodnim skupovima na kojima učestvuje i Kosovo i da pokušava da se nađe najširi mogući konsenzus svih snaga Srbije o tom pitanju. Rekao je da će u skupštinskoj proceduri uskoro biti i novi zakon o javnim nabavkama koji će, prema njegovim rečima onemogućiti zloupotrebe i dovesti do velikih ušteda.

Naveo je i da je odustao od ideje da putovanja parlamentaraca u inostranstvo plaćaju privrednici, ali je naveo da nije odustao od ideje da skupština privrednicima otvori vrata i sa njima sarađuje.

Govoreći o promeni vlasti u Novom Sadu, koju treba da preuzme Srpska napredna stranka, čiji je on funkcioner, Stefanović je rekao da postoji većina od 40 odbornika i da je sasvim sigurno da će Novi Sad imati bolju vlast.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track