BOJE SE VRADŽBINA: Borani kriju utvaru

Misterija na putu Bor - Zaječar

BOJE SE VRADŽBINA: Borani kriju utvaru

Srbija -
Policija poručuje da zna ko je plašio vozače na putu, ali i da prijave nema jer nijedan od očevidaca neće da je podnese

BOR - Godinu dana od kada je više vozača prijavilo policiji u Boru da im se posle ponoći na magistralnom putu Bor-Zaječar prikazala žena u venčanici i bidermajerom, zbog čega im je bila ugrožena bezbednost u vožnji, javnosti nisu otkriveni počinici i objašnjena te nesvakidašnja pojava. Nekoliko vozača prijavilo "mladu"

Policija je nedugo nakon ovog događaja priznala da je nekoliko vozača koji se međusobno ne poznaju prijavilo dežurnoj službi "mladu" na auto-putu. "Počinioci su poznati, ali protiv njih neće biti podneta prijava zbog ugrožavanja bezbednosti jer niko od očevidaca nije želeo da protiv izgrednika podnese prijavu za delo koje su učinili", saopštila je policija nakon ovog događaja. Tom prilikom je policija iznela više verzija o tome šta se zapravo dogodilo 30. avgusta prošle godine, ali su mnogi uvideli da objašnjenja "ne drže vodu". Neslana šala ili...

Prvobitno je saopšteno da je reč o šali nekoliko mladića koji su ka vozačima puštali lutku napunjenu helijumom, zatim da je lutka puštana kroz šiber vozila u pokretu i tako stvarala utisak da lebdi, pa čak se govorilo da su se neki Borani hvalili u kafiću kako su prepali vozače, a kada su videli da je ceo slučaj prijavljen policiji, navodno su spalili venčanicu.

Ipak, anonimna prijava je podneta Tužilaštvu u Boru nekoliko dana kasnije, ali ni tada nije preduzeto ništa da se otkrije jedna ili više osoba koje su se, prema mišljenju policije, sa vozačima "neslano" našalili.

U tužilaštvu je potvrđeno da je dostavljena anonimna prijava protiv NN lica, ali da je ona prosleđena policiji kako bi se preduzele neophodne radnje na otkrivanju počinioca.

"Prema navodima iz prijave, postoje elementi za podnošenje krivične prijave", rečeno je u tužilaštvu. Prema uobičajenom postupku, policija treba da reaguje ako od tužilaštva dobije prijavu protiv lica za koje tvrdi da su joj poznati u navedenom delu. Vozač: Sledila mi se krv u žilamaIpak, nakon godinu dana od pojavljivanja "utvare" policija je slučaj zaboravila, ali ne i osobe kojima se te noći, kako su rekli "kosa digla na glavi".

"Pružila je ruku ka kolima, i prošli smo kraj nje na samo pola metra. Samo sam stegao volan i trudio se da održim pravac vozila", kazao je jedan od vozača. Vlaška magija

On kaže da neće zaboraviti šta mu se dogodilo te noći i da mu se krv "zaledila" od straha zbog čega se više ne usuđuje da noću prolazi tom deonicom. Tim pre, što su priče o čuvenoj vlaškoj magiji još uvek vrlo aktuelne u ovom kraju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track