03:57

KAD NA VRBI RODI GROŽĐE: Dačić poslao Amerikancima JASNU PORUKU za lažnu državu Kosovo!

bez dlake na jeziku

KAD NA VRBI RODI GROŽĐE Dačić poslao Amerikancima JASNU PORUKU za lažnu državu Kosovo! HIT U PROGRAMU UŽIVO

Politika -

Lider socijalista Ivica Dačić poslao je nedavnu izjavu Gabrijela Eskobara, specijalnog izaslanika Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan. Takođe, Ivica Dačić se osvrnuo i na temu jednoglasno proglašene lažne države Kosovo*.

- Mi smo temu Kosova i Metohije vratili na dnevni red. Tačno 100 zemalja ne priznaje tzv. Kosovo u Ujedinjenim nacijama, dakle, 100 od 193. Nemaju više većinu, imali su 110, sve to smo smanjili. A i ovo 93 nije se, znači ima manje. Takozvana državnost Kosova koju su oni proglasili je u laganom izumiranju i odumiranju. Ne znam čemu se raduju. Prošlo je 14 godina, nisu dobili međunarodno priznanje, mnoge zemlje odustaju, mladi odlaze - rekao je lider socijalista u jutarnjem programu Kurir televizije.

Ivica Dačić
foto: Kurir televizija

Dačić se osvrnuo na nedavni susret sa specijalnim američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

- Zadovoljan sam razgovorom sa Eskobarom. Izjave su drugačije kad se daju u Beogradu, Vašingtonu ili Prištini. Ta izjava Gabrijela Eskobara data je za američke uši - rekao je Dačić.

Voditelj je upitao Ivicu Dačića šta misli o Eskobarovim rečima da Amerika očekuje da "Kosovo dobije priznanje" od Srbije, a Dačić je imao poseban odgovor:

- Znate, postoji jedna stara izreka: "Ad calendas Graecas". To znači, da prevedemo na srpski: "Kad na vrbi rodi grožđe". Ali ja ne znam kako neko uopšte može da očekuje da Srbija to uradi. Nema razloga da Srbija razmišlja o tome - rekao je Dačić.

Ivica Dačić
foto: Kurir televizija

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

06:53

Dačić ulazi u trku za predsednika ako se Vučić ne kandiduje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track