02:24

Vuk Drašković otkrio zbog čega Medlin Olbrajt mrzi Srbe i zašto joj je poljubio ruku

spomenio i ljubljenje ruke pred kamerama

MEDLIN OLBRAJT MI JE OTKRILA ZBOG ČEGA MRZI SRBE! Vuk Drašković o možda NAJVEĆOJ TAJNI američke državne sekretarke

Politika -

Umrla je Medlin Olbrajt, prva žena državni sekretar SAD, koja je pomogla u vođenju spoljne politike Zapada nakon Hladnog rata. Imala je 84 godine.

Pre samo mesec dana, gostujući u emisiji "Crveni karton" na Kurir televiziji, Predsednik Srpskog pokreta obnove i nekadašnji šef diplomatije Vuk Drašković otkrio je detalje o Medlin Olbrajt koje javnost do tada nije znala.

Drašković je voditelju Svetislavu Basari otkrio da mu je tokom jednog razgovora Olbrajtova priznala zbog čega je ogorčena na Srbe.

Drašković se osvrnuo i na činjenicu da je Olbrajtovoj pred kamerama poljubio ruku iako je samo nekoliko godina ranije direktno uticala na NATO bombardovanje naše zemlje.

- Mene neće devet Dunava i devet Sava u današnjoj Srbiji, koja je potpuno zatrovana neistinama koje je prihvatila kao istine, da opere zbog toga što sam a nekom susretu u Briselu poljubio ruku Madlin Olbrajt, koja je tada bila državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država. Poljubio sam ruku "zločincu" i "srbomrscu", a Srbija ne zna. Srbija ne zna da je ta Madlen Olbrajt odrastala u Beogradu i da je njen otac bio srbofil. Bio je ambasador Čehoslovačke i govorio da je "da nisam Čeh, ja bih bio Srbin" i da obožava Srbe. Meni je Madlen Olbrajt u Vašingtonu rekla da toliko voli Srbe da je svu svoju ljubav prema Srbima pretočila u ogorčenost, čak i u mržnju, zbog Slobodana Miloševića koji je najveća sramota srpskog naroda - rekao je tada Vuk Drašković u emisiji "Crveni karton" voditelju Svetislavu Basari.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:40

PREMINULA MEDLIN OLBRAJT: Bivša američka državna sekretarka umrla na dan kada je doneta odluka o bombardovanju SRJ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track