TRIBINA O RUSKO UKRAJINSKOM SUKOBU: Živadin Jovanović: Međunarodno pravo jedini štit i garant suvereniteta malih naroda
Foto: Privatna Arhiva

Diskusija

TRIBINA O RUSKO UKRAJINSKOM SUKOBU: Živadin Jovanović: Međunarodno pravo jedini štit i garant suvereniteta malih naroda

Politika -

U prostorijama Centra za nacionalnu politiku organizovana je tribina o specijalnoj vojnoj operaciji Ruske Federacije.

Veliku pažnju privuklo je izlaganje Živadina Jovanovića, penzionisanog ministra spoljnih poslova, o NATO agresiji na SRJ i ponovljenom zapadnom scenariju u Ukrajini.

Uz argumente koji su potkrepljeni konkretnim činjenicama i dokazima, Jovanović je govorio o šah-mat diplomatiji za male zemlje, naime kako velike sile ostvaruju svoje ciljeve bez podrške Ujedinjenih nacija, Saveta bezbednosti i kako krše prava malih naroda navodeći primer NATO pakta i samovoljnog bombardovanja SRJ bez ijedne dozvole SB.

Osim toga, Jovanović je upozorio da mali narodi kakva je Srbija moraju da se pridržavaju i da poštuju međunarodno pravo jer im je to jedini štit i garant suvereniteta.

Pored, Jovanovića učešće u diskusiji uzeli su i Saša Adamović, Srđan Perišić, Vladimir Kršljanin i Vladimir Prebiračević. Događaj su svojim prisustvom uveličali i predstavnici ambasade Ruske Federacije. Govorilo se o neonacizmu u Ukraini i o tome kako se u Republici Srbiji jako malo govorilo o ratu koji je trajao od 2014. u Dombasu i Lugansku, o velikom strpljenju i povlačenju niza diplomatskih poteza Moskve u nadi da će se naći mirno rešenje za problem ruske nacionalne manjine koja je bila izložena teroru i brutalnoj likvidaciji, o razlozima koji su doveli do početka specijalne operacije koju sada vrše snage Ruske Federacije s obzirom na to da je specijalna operacija samo posledica dugogodišnjeg terora koji je planiran i inspirisan sa zapada.

Predsednik Centra Perko Matović istakao je da je ovo najkvalitetnija tribina na ovu temu jer su govornici najpozvaniji stručnjaci kao i da je srpski narod već jednom prošao kroz satanizaciju i kroz napade neonacizma i istorijske revizije tako da pored emotivnih, duhovnih i bratskih motiva, srpski narod podržava Rusiju i iz objektivnih razloga.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track