IZNENADA ODLOŽENA EKSHUMACIJA ZUKORLIĆA: Tužilaštvo promenilo odluku o iskopavanju posmrtnih ostataka muftije u POSLEDNJEM MOMENTU
Foto: Printscreen

novi detalji

IZNENADA ODLOŽENA EKSHUMACIJA ZUKORLIĆA: Tužilaštvo promenilo odluku o iskopavanju posmrtnih ostataka muftije u POSLEDNJEM MOMENTU

Politika -

Eskhumacija tela bivšeg lidera Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, koja je bila planirana za danas, odložena je iz, za sada, nepoznatih razloga, nezvanično saznaje radio Sto plus.

Radiju Sto plus su u Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru potvrdili da danas neće biti ekshumacije, ali bez navođenja novog termina i razloga zašto je odložena.

- Što se tiče natpisa da je traženo da u istrazi učestvuju i tužioci iz Bosne i Hercegovine, nama se niko nije obratio sa takvim zahtevom, niti imamo bilo kakve informacije o tome - navode iz Tužilaštva.

Ekshumaciju tela Zukorlića, koji je u trenutku smrti bio i potpredsednik Skupštine Srbije, Tužilaštvo je naložilo u sklopu istrage o utvrđivanju uzroka njegove smrti.

Muamer Zukorlić
foto: Printscreen

Više tužilaštvo postupa po prijavi Zukorlićevog sina, Usamea, koji je Republičkom javnom tužilaštvu podneo krivičnu prijavu protiv NN lica, uz laboratorijske nalaze koji, kako je ranije rekao, pokazuju da njegov otac nije umro prirodnom smrću, već da je otrovan.

Bivši muftija Muamer Zukorlić preminuo je iznenada 6. novembra u 51. godini. Kao uzrok smrti tada je naveden srčani udar.

(Kurir.rs/Radio sto plus)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track