02:35

Aleksandar Vučić

dijalog kao nasušna potreba

PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRATIO IZ SLOVENIJE UOČI SASTANKA SA PAHOROM: Odgovornost za mir je na svima nama na Zapadnom Balkanu VIDEO

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Sloveniji, gde se sastaje sa predsednikom Borutom Pahorom, a pre sastanka u Vipavi se obratio javnosti.

Aleksandar Vučić, Borut Pahor
foto: Kurir

Predsednik Vučić se zahvalio Pahoru na gostoprimstvu na, kako je rekao, divnom mestu u predivnoj, prijateljskoj Sloveniji.

Aleksandar Vučić, Borut Pahor
foto: Kurir

"U pravu je predsednik Pahor kada kaže da je odgovornost na svima nama na Zapadnom Balkanu, da sačuvamo mir i stabilnost. I tako ćemo morati i da se ponašamo, da uložimo ogromnu energiju, da ne dopustimo da nas politike prošlosti dovedu do bilo kakvih incidenata i bilo kakvih problema. Srbija i Slovenija imaju veoma dobru, mogao bih da kažem i odličnu bilateralnu saradnju, i po političkim i po ekonomskim pitanjima. Zahvalan sam predsedniku Slovenije, našem prijatelju Pahoru na velikoj podršci koju pruža Srbiji na evropskom putu. Slovenija nikada nije tražila takozvani 'dovoljni razlog' da zaustavlja Srbiju na njenom evropskom putu, već je uvek bila tu da pomogne. Posebnu vrednost ovaj današnji susret za nas iz Srbije ima zato što sa predsednikom Pahorom uvek možemo otvoreno da razgovaramo o svim pitanjima", rekao je Vučić, pa dodao:

Aleksandar Vučić, Borut Pahor
foto: Kurir
Aleksandar Vučić, Borut Pahor
foto: Kurir

"Danas je nažalost, kao što vidite, u Evropi dijalog nasušna potreba, a, opet nažalost, ima ga sve manje. Zato sam srećan što sam danas ovde i zahvalan predsedniku Pahoru na izuzetnom gostoprimstvu. Nadam se da ću mnogo toga danas moći i da saznam, prenesem poruke, ali i da koordinišemo akcije na putu integracija za ceo region Zapadnog Balkana".

02:17

Obraćanje Pahora posle sastanka sa Vučićem

Vučić se zahvalio i svim Slovencima na podršci i pozvao da posete Srbiju.

Aleksandar Vučić, Borut Pahor
foto: Kurir

"Mislim da ćemo razmeniti mišljenja i po pitanju situacije na istoku Evrope i donesemo najbolje zaključke što se tiče naših dveju zemalja", zaključio je predsednik Vučić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track