ARNO GUJON S TAŠTOM U KAFIĆU A TU SU I PRIJA I PRIJATELJ Proslavio Vaskrs, ćerki rođendan, krstio sina a ovo je njegova Ivana FOTO
Foto: Facebook Printscreen

jednom prilikom objasnio i otkud tolika ljubav prema srbima

ARNO GUJON S TAŠTOM U KAFIĆU A TU SU I PRIJA I PRIJATELJ Proslavio Vaskrs, ćerki rođendan, krstio sina a ovo je njegova Ivana FOTO

Politika -

SUDBINA: Srce poklonio lepoj Srpkinji Ivani, a priča o tome kako su se sreli stvarno je za film

BEOGRAD - Veliki humanitarac francuskog porekla a sada i jedan od nas Arno Gujon, inače direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, beleži seriju važnih porodičnih događaja u aprilu.

Prvo je proslavio rođendan ćerkice Milene (7), onda Vaskrs a juče je krstio i najmlađeg člana porodice...

... sinčića Viktora.

SUDBINA: Srce poklonio lepoj Srpkinji Ivani, a priča o tome kako su se sreli stvarno je za film

Arno Gujon oženjen je Ivanom Gajić, Srpkinjom rođenom u Francuskoj, s kojom ima dve ćerke, Milenu (2015) i Irenu (2017) i sinčića - bebu Viktora. Upoznali su se slučajno u Zvorniku, gde je Arno radio kao inženjer, dok je Ivana bila u poseti svojoj rodbini.

Ivana je završila Političke nauke u Parizu i radila kao politički asistent u Narodnoj skupštini u Parizu, potom u Briselu i Strazburu, a zatim i u Sudu u Šamberiju. Sada radi u humanitarnoj organizaciji Solidarnost za Kosovo gde je zadužena za odnos sa donatorima, francuskim zvaničnicima i medijima.

Arno Gujon od svoje rane mladosti trenira kik boks, vozi rolere i skija.

Za tu veliku priliku u Beograd mu je, kako je rekao, došla tašta ali i njegovi roditelji iz Francuske pa ih je Gujon poveo u kafić.

Ko je Arno Gujon i otkud ljubav prema Srbima

Rođen je 27. novembra 1985. godine u Grenoblu (Francuska). Kao najmlađi od troje dece, odrastao je u složnoj porodici u kojoj su se negovali tradicija, rodoljublje i istorijsko prijateljstvo između Francuske i Srbije. Pod uticajem tih porodičnih vrednosti, njegov pogled na zbivanja u bivšoj Jugoslaviji bitno je drugačiji od viđenja koja prevladavaju na Zapadu.

Za vreme bombardovanja Srbije 1999. godine kao školarac od 13 godina, ulazio je u raspravu sa profesorom Istorije, zagovornikom rata i zalagao se za mir i pravdu za srpski narod. Kada su 2004. godine izbili antisrpski pogromi po celom Kosovu i Metohiji, odlučio je da stupi u konkretnu akciju i pruži pomoć porodicama, nedužnim žrtvama progona. Sa devetnaest godina osnovao je humanitarnu organizaciju „Solidarnost za Kosovo” sa ciljem da se pomogne srpskom narodu i ostalim nacionalnim manjinama koje žive u enklavama na Kosovu i Metohiji.

Iz ljubavi prema Srbiji, čiji jezik govori savršeno, ali i da bi se potpuno posvetio humanitarnoj delatnosti, Arno Gujon se sa suprugom Ivanom preselio u Srbiju 2012. godine. Arno i Ivana žive u Beogradu i imaju dve ćerke, Milenu i Irenu, i sinčića Viktora koji je juče kršten.

Kurir.rs/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja