SAD JE 5 UJUTRU, SVI SPAVAJU, I BEBAC VIKTOR: Arno Gujon 1. put u Srbiji objavio video kako izgleda dan državnog funkcionera!
Foto: Printscreen/Youtube

vlog: 48 sati u koži državnog funkcionera

SAD JE 5 UJUTRU, SVI SPAVAJU, I BEBAC VIKTOR: Arno Gujon 1. put u Srbiji objavio video kako izgleda dan državnog funkcionera!

Politika -

Drži bebu u naručju i sprema se za službeni put u Beč

BEOGRAD - Arno Gujon, prvi čovek Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, državljanin Srbije francuskog porekla i veliki humanitarac, posebno na Kosmetu, objavio je na svom Fejsbuk profilu prvi put u Srbiji politički V-log na temu kako izgleda jedan dan u životu državnog funkcionera.

- Dobro jutro, sad je pet ujutru, svi spavaju... supruga i bebac Viktor - rekao je Gujon u kojem je snimao sam sebe kako se sprema za put u Beč i susret sa predstavnicima udruženja Prosvjeta ali i brojnim udruženjima Srba u Beču.

Gujon, koji ima dve ćerkice i tek rođenog sina, nije krio osećanja i poverio se gledaocima da mu u ovom periodu nije lako pogotovo sa bebom u kući i brojnim službenim obavezama pa mu i supruga ustaje rano.

Arno Gujon, Vlog, jedan dan u životu državnog funkcionera
foto: Youtube Printscreen

- I Viktor je ranoranilac - nasmejao se Gujon.

U videu nam je otkrio i da dan obavezno započinje zelenim čajem a pored sam polazak na aerodrom bio je supruzi od pomoći tako što je preuzeo malog Viktora. Držeći ga u naručju nastavio je da snima.

Ispred velelepne zgrade Ambasade Srbije u Beču
Ispred velelepne zgrade Ambasade Srbije u Bečufoto: Youtube Printscreen

Po dolasku u Beč posetio je srpsko društvo Prosvjeta osnovano 1902. gde je razgovarao o otvaranju dodatnih škola na srpskom jeziku i brojnim drugim projektima koje država Srbija finansira u glavnom gradu Austrije, u kojem inače živi veliki broj Srba.

U crkvi
U crkvifoto: Youtube Printscreen

Posetio je i srpsku crkvu u kojoj se odvija dopunska škola srpskog jezika.

Pogledajte jedan dan u životu Arnoa Gujona, čoveka kog građani Srbije izuzetno cene i poštuju zbog izuzetnog humanitarnog rada pre svega posvećenog srpskom narodu na KiM koji neretko živi u oskudici i borbi da se na Zapadu a pre svega u Francuskoj čuje istina o Srbiji.

Brojni sastanci
Brojni sastancifoto: Youtube Printscreen

Gujon ne krije koliko voli Srbiju i njene građane, a naš jezik odlično govori. Sa porodicom - suprugom i troje dece, živi i radi u Beogradu.

Kurir.rs/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track