NEMA NI DANA MIRA Mešihat demantovao navode da je Elmi zamrznuta funkcija ODMAH SE OGLASILA I MUFTIJINA UDOVICA (FOTO)
Foto: Dado Đilas

saopštenje iSlamske zajednice

NEMA NI DANA MIRA Mešihat demantovao navode da je Elmi zamrznuta funkcija ODMAH SE OGLASILA I MUFTIJINA UDOVICA (FOTO)

Politika -

Islamska zajednica u Srbiji demantovala je navode da je Elmi Elfić Zukorlić, udovici pokojnog lidera Stranke pravde i pomirenja i nekadašnjeg muftije Muamera Zukorlića, zamrznuta funkcija na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru i navela da se ta institucija ne meša u unutrašnje stvari Univerziteta.

- Povodom natpisa u medijima da je Islamska zajednica odlučivala o unutrašnjim stvarima na Internacionalnom univerzitetu, Mešihat Islamske zajednice u Srbiji obaveštava javnost da je reč o neistini, te da se o unutrašnjim stvarima Univerziteta može odlučivati isključivo na organima ove visokoškolske ustanove u skladu sa Statutom i drugim zakonskim aktima, a nikako na bilo kojem drugom organu ili krugu ljudi. Internacionalni univerzitet je jedan od najvažnijih vakufa koje je osnovao rahmetli muftija akademik Muamer Zukorlić, uspešno ga vodio dugi niz godina, uspostavio sve organe na kojima je usvojen Statut, kojeg je lično odobrio i u skladu sa njim delovao do momenta svoje smrti - piše u saopštenju Mešihata.

Islamska zajednica u Srbiji je upozorila da svako postupanje van statuta ugrožava stabilnost Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru.

- Svaki drugačiji pokušaj odlučivanja ili delovanja na Univerzitetu ili izvan njega Islamska zajednica ne odobrava i smatra ugrožavanjem stabilnosti ove najvažnije obrazovne ustanove u Sandžaku i narušavanjem njenog vakufskog statusa - navodi se u saopštenju Mešihata.

Informaciju o navodnom zamrzavanju funkcije demantovala je ranije danas i Elma Elfić Zukorlić.

- Čelnici stranke SPP-a danas su neuspešno vršili pritisak na islamsku zajednicu da donese ovakvu odluku. Posle bezuspešnih pritisaka saopštili su neistinu. Očekujemo demant predsednika Mešihata IZ u Srbiji - napisala je Elfić Zukorlić na društvenim mrežama.

Prethodno se u medjima, podsetimo, pojavila vest da je Islamska zajednica u Srbiji jednoglasno odlučila da zamrzne funkciju generalne menadžerke Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, Elme Elfić Zukorlić, a kao razlog navedeno je da trenutno vrši funkciju pomoćnice ministra obrazovanja u Vladi Republike Srbije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track