OGLASIO SE KURTI: Neko u Briselu se uplašio Vučićeve reakcije nakon odluke o tablicama i ličnim kartama
Foto: EPA Valdrin Xhemaj

kim

OGLASIO SE KURTI: Neko u Briselu se uplašio Vučićeve reakcije nakon odluke o tablicama i ličnim kartama

Politika -

Premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti izjavio je da je izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak bio upoznat sa odlukama o automobilskim tablicama i ličnim kartama i da se neko u Briselu možda uplašio nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je moguće njegovo povlačenje iz dijaloga u Briselu.

Kurti je dodao da je upozorenje Beograda da se može povući iz dijaloga sa Prištinom možda malo uplašilo nekoga u Briselu, navode prištinski mediji, a prenosi RTS.

- Čak je i Lajčak stalno bio obaveštavan o našim akcijama. Znam da postoji plan za sastanke glavnih pregovarača, možda i više od toga, ostaje da vidimo kako će i koliko moći da se pripreme u Briselu. Spremni smo i zainteresovani za pravno obavezujuće održive sporazume i međusobno priznanje. Ali problem može biti u upozorenjima Beograda da se može povući iz dijaloga. Mislim da prave grešku i to je možda malo uplašilo nekoga u Briselu - rekao je Kurti.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak rekao je da se situacija u dijalogu već promenila nakon odluke vlade u Prištini o reciprocitetu ličnih karata i roka za registraciju automobila sa akronimima naziva gradova na KiM koje izdaje MUP Srbije.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track