Hilari Klinton dolazi u Srbiju 4. oktobra

Amerika uzvraća udarac

Hilari Klinton dolazi u Srbiju 4. oktobra

Politika -
Američka državna sekretarka posetiće našu zemlju 4. oktobra, samo dva meseca pre posete ruskog predsednika Vladimira Putina

BEOGRAD - Ko pre devojci...Državna sekretarka Hilari Klinton trebalo bi 4. oktobra ove godine ponovo da poseti Srbiju, saznaje Kurir. Prema nepotvrđenim informacijama, državna sekretarka prvo će taj dan obići Kosovo, pa će nakon te posete „svratiti“ i u Beograd. Zanimljivo je da će ona našu zemlju posetiti dva meseca pre ruskog predsednika Vladimira Putina, koji nam u goste dolazi u decembru. Putin, podsećamo, dolazi zbog Južnog toka, ali i jačanja kontakata sa Ruskom Federacijom. Da li je to mogući razlog dolaska visoke predstavnice SAD, ostalo je nepoznato.- Ono o čemu će se sigurno razgovarati jesu odnosi Srbije i SAD, Kosovo, vojna saradnja... Srbija će u tom trenutku imati i novog ambasadora SAD... A ta poseta će biti samo mesec dana pred izbore u Americi - naglašava naš izvor.Američka državna sekretarka Hilari Klinton poslednji put je posetila Srbiju u oktobru 2010. godine i tom prilikom srela se sa tadašnjim predsednikom Borisom Tadićem, premijerom Mirkom Cvetkovićem i ministrima Božidarom Đelićem, Ivicom Dačićem, Mlađanom Dinkićem i Vukom Jeremićem. U Vladi Srbije juče nije bilo moguće dobiti potvrdu naših saznanja.

Pribićević: Poseta bi bila veliko iznenađenjeProfesor Ognjen Pribićević, nekadašnji diplomata u Berlinu, za naš list kaže da bi poseta Klintonove, uoči izbora u SAD i na kraju njenog mandata, bila veliko iznenađenje.- Verovatno ona ima neke svoje razloge dolaska, posebno uzimajući u obzir predsednikovanje njenog supruga i sve što se dešavalo devedesetih godina. Ukoliko bi došlo do te posete, to bi svakako bilo veoma dobro za Srbiju - smatra Pribićević.

Posete Beogradu SAD i Rusije

Amerikanci- Džozef Bajden, potpredsednik SAD 20. maj 2009.- Hilari Klinton, državna sekretarka 12. oktobar 2010.Rusi- Vladimir Putin, predsednik Rusije 23. mart 2011.- Dmitrij Medvedev, premijer Rusije 20. oktobar 2009.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track