RASIPNICA: Ministarka Marija Obradović za LAJKOVE, klikove i promo fotke daje DVA MILIONA dinara!
Foto: Zorana Jevtić, Printscreen

iz našeg džepa

RASIPNICA: Ministarka Marija Obradović za LAJKOVE, klikove i promo fotke daje DVA MILIONA dinara!

Politika -

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, na čijem čelu je Marija Obradović, raspisalo je 14. jula, u trenutku kad je vlada u tehničkom mandatu i očekuje se formiranje nove, dva tendera ukupne vrednosti od dva miliona dinara. Jedan, u visini od milion dinara, raspisan je za vođenje društvenih mreža, dok je drugi, takođe od milion dinara, raspisan za izradu foto i video materijala.

Neobično je, kažu sagovornici Kurira, da neko čiji je opstanak u novoj vladi poprilično neizvestan i ne pominje se ni u jednoj od spekulacija i prognoza o sastavu buduće vlade - raspisuje čak dva tendera. Prema rečima Dragana Dobrašinovića, stručnjaka za javne nabavke iz pokreta "Uspravna Srbija", raspisivanje dva tendera ukupne vrednosti dva miliona dinara je u ovom trenutku potpuno nepotrebno.

Marija Obradović
foto: Printscreen

- Koliko su tenderi besmisleni postaje još izraženije kad se vidi za šta su oni raspisani. To su besmislene stvari i sigurno u samom ministarstvu postoji neko ko bi time mogao i umeo da se bavi, a ne da se za tako besmislene i banalne stvari angažuju ljudi ili kompanije sa strane, i to još za tako veliku sumu novca - objašnjava Dobrašinović.

Dodaje da se, sa druge strane, nagledao toliko besmislenih tendera čija vrednost je i po nekoliko stotina, pa i miliona evra, da ova dva, ako bi smo poredili, izgledaju kao "sića".

Marija Obradović
foto: Sanja Knežević

Politički analitičar Branko Radun, s druge strane, kaže da jeste malo čudno što se u trenutku kad je Vlada u tehničkom mandatu raspisuju tenderi, ali da bi za pravi sud bilo neophodno da se ima još informacija.

- Možda je prethodni ugovor istekao, pa je bilo neophodno da se raspiše novi. Možda je reč o ranije planiranim tenderima, jer ova vlada je imala ograničen vek trajanja, ali niko nije znao koliki. U svakom slučaju, odgovore na ta pitanja bi najbolje dala ministarka Obradović ili neko iz ministarstva. Ovako, možemo samo da nagađamo, a to nije baš odgovorno i precizno - zaključuje Radun. Obradovićeva nije odgovorila na naša pitanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track