Tabakovićeva: Viceguverneri su moj izbor

Tabakovićeva: Viceguverneri su moj izbor

Politika -
Viceguverneri su moj izbor i na te predloge nisam imala nikakve primedbe, ni sugestije

BEOGRAD - Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković rekla je da kandidati za funkciju viceguvernera nisu sporni i da njihovi kvaliteti nisu razlog otkazivanja sednice Skupštine Srbije na kojoj je trebalo da budu izabrani.

"Viceguverneri su moj izbor i na te predloge nisam imala nikakve primedbe, ni sugestije. Sigurna sam da će svako ko se iole razume u monetarnu politiku i bankarstvo potvrditi nesporne kvalitete predloženih kandidata”, kazala je Tabakovićeva.

Kandidati za viceguvernere su Ana Gligorijević, Diana Dragutinović i Veselin Pješčić. Gligorijevićeva i Dragutinovićeva i sada obavljaju funkcije viceguvernera, a Veselin Pješčić je zaposlen u NBS i bio je direktor sektora za monetarne operacije.

Sednica Skupštine Srbije, sa samo jednom tačkom dnevnog reda "izbor viceguvernera NBS-a" trebalo je da bude održana u četvrtak, ali je u sredu otkazana. U obrazloženju za otkazivanje navedeno je da je "grupa od 122 poslanika, na čiji zahtev je sednica bila zakazana, povukla zahtev za njeno održavanje".Iz vlađuće koalicije, kako prenosi Politika, tvrde da je nedovoljna komunikacija razlog zakazivanja i otkazivanja te sednice parlamenta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track