Vučić: Učestvovaćemo u obnovi Iraka

Vučić: Učestvovaćemo u obnovi Iraka

Politika -
Prvi potpredsednik Vlade Srbije rekao je da će Srbija učestvovati u obnovi Iraka kroz izgradnju infrastrukture, bolnica i drugih objekata

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je danas, u razgovoru sa ambasadorom Iraka u Srbiji Falahom Abdulhasanom Abdulsadom, da će Srbija učestvovati u obnovi Iraka kroz izgradnju infrastrukture, bolnica i drugih objekata.

Vučić i ambasador Iraka konstatovali su da Srbija i Irak imaju dugu tradiciju prijateljskih odnosa i saradnje i dogovorili da se bilateralni odnosi unaprede u svim oblastima.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, posebna pažnja posvećena je saradnji dve zemlje u oblasti odbrane, kako na planu izvoza proizvoda vojne industrije, tako i školovanja iračkih oficira i inženjera u Srbiji.

Vučić je rekao i da će Srbija pružiti logističku podršku u održavanju aviona za obuku "lasta", koje je Irak u ranijem periodu nabavio.Kako bi saradnja u narednom periodu bila konkretizovana, Vučić će uputiti pozive ministru odbrane i ministru privrede Iraka da posete Srbiju, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track