Krkobabić: Ne menjati lokalnu vlast koja dobro radi

Krkobabić: Ne menjati lokalnu vlast koja dobro radi

Politika -
Istakao Beograd kao primer lokalne vlasti koja dobro funkcioniše

BEOGRAD - Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Jovan Krkobabić izjavio je danas da ne treba po svaku cenu usklađivati vlast na republičkom i lokalnom nivou i istakao Beograd kao primer lokalne vlasti koja dobro funkcioniše.

"Mislim da će Beograd biti poslednja tačka koja bi se u tom pravcu razmatrala, s obzirom na to da Beograd dosta dobro funkcioniše i u ovim uslovima. Ne vidim ako je nešto dobro i ako funkcioniše da ga treba menjati", kazao je Krkobabić.

PUPS na lokalnom i republičkom nivou u vlasti učestvuje u okviru koalicije sa socijalistima i Jedinstvenom Srbijom, a njen lider ističe da taj princip treba da važi bez obzira na to da li u lokalnoj vlasti učestvuje i njegov PUPS, a jedini važan kriterijum je da lokalna samouprava dobro funkcioniše.

Krkobabić, koji je i potpredsednik Vlade Srbije ipak, misli da raspored snaga na lokalnom nivou treba uskladiti sa republičkim tamo gde je to moguće i gde to prirodan raspored snaga partija dozvoljava, i ako to za lokalnu samoupravu obezbeđuje bolje rezultate.

"U tom slučaju je to dobro, jer sve postaje jedan jedinstven sistem i odlučivanja i korišćenja sredstava, to olakšava praćenje programa i zadataka države", kazao je Krkobabić u intervjuu agenciji Beta. On je istakao da, ako na lokalnom nivou već postoji vlast koja je napravila neki rezultat, to ne treba menjati i praviti nešto loše.

"Ja se nadam da se to neće raditi na takav način, po svaku cenu", zaključio je Krkobabić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track