VESIĆ U SKUPŠTINI: Sa Vučićem sam branio Sinišu Kovačevića iako je napisao skaradni tekst o Svetom Savi
Foto: Printscreen/Beoinfo

VESIĆ U SKUPŠTINI: Sa Vučićem sam branio Sinišu Kovačevića iako je napisao skaradni tekst o Svetom Savi

Politika -

Narodni poslanik, Goran Vesić, u svom izlaganju danas pred Narodnom skupštinom, rekao je između ostalog kako je zajedno sa predsednikom Vučićem, branio prava Siniše Kovačevića kada je Vojislav Šešelj prekinuo njegovu predstavu Sveti Sava u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Vesić je rekao da su branili pravo na umetničku slobodu.

I dodao da je to najskaradniji tekst o Svetom Savi napisan ikada na srpskom jeziku protiv koga je ustao i blaženopočivši patrijarh Pavle.

“U tom tekstu Sveti Sava je prikazan kao bahat, ubica, pijanica i ženskaroš. Ne postoji nijedan istorijski dokument koji Rastka Nemanjića tako prikazuje pre nego što se zamonašio. Nijedan. Baš suprotno, Rastko Nemanjić se opisuje kao pobožan i skroman mladić. Tako da ne znam odakle Siniši Kovačeviću vizija kako ga je opisao. A mi smo ga branili jer smo branili princip”, istakao je Vesić.

“Danas ovde slušamo kako nas o tome gde su Gračanica i Dečani uči čovek koji je pisao najgroznije stvari Svetom Savi”, rekao je Vesić.

sednica, Aleksandar Vučić, Skupština Srbije, rasprava o Kosovu
foto: Youtube Printscreen, Skupština Srbije

Obraćajući se danas na sednici narodne skupštine, narodni poslanik Goran Vesić, između ostalog je naveo da je mnogo laži i uvreda izneto ova dva dana o predsedniku Vučiću.

Istakao je da je jedna od najružnijih uvreda bila o Vučićevom ponašanju kada je premijer Đinđić ubijen.

Vesić je rekao da je on tog 12. marta prvi ušao u praznu zgradu Vlade Srbije, te da zna sa kim se čuo u tih nekoliko sati, a među njima je bio i Vučić.

“Trebalo je da se spreči državni udar i da se organizuje sednica Vlade. Došao sam tu iz Kliničkog centra gde sam stajao na par metara od mrtvog i krvavog premijera. Znate li kako to izgleda? Znam sa kim sam se čuo telefonom u tih nekoliko sati. Jedan od njih bio je i Vučić. Znam koliko mu je bilo teško. Zato što je odgovoran, zato je što je znao kakva je to nesreća za državu i zato što je čovek. I ne lažite više o napijanju. Vi ćete da pričate o Đinđiću, Vučiću i meni. Vi koji Đinđića niste videli na deset kilometara”, rekao je Vesić i dodao:

"Tako su lagali, ne vi nego neki koji su sada sa vama, da je Đinđić jeo vola na Palama. Bio sam sa njim tada, bio je i predsednik Vučić tada u Republici Srpskog jer je Đinđić tada hteo da bude sa narodom kome je zaprećeno bombardovanjem. I bio je. Ali važno je da su oni koji tada tamo nisu bili sedeli po beogradskim kafićima i da su izmisli priču o volu. Samo prestanite više da lažete. Dosta nam je vaših laži".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track