MILICA ZAVETNICA DOBILA NA POKLON STAN! Bošku i Dubravki DRŽAVA PLAĆA nekretninu u Beogradu, a ovo je imovina šefa Skupštine
Foto: Zorana Jevtić, Nenad Kostić, Damir Dervišagić, Vladimir Šporčić, Nemanja Nikolić, Shutterstock

imovinske karte

MILICA ZAVETNICA DOBILA NA POKLON STAN! Bošku i Dubravki DRŽAVA PLAĆA nekretninu u Beogradu, a ovo je imovina šefa Skupštine

Politika -

Većina novih poslanika, ali i onih koji su se u parlament vratili posle duže pauze, ispunili zakonsku obavezu i prijavili svoje imovinske karte Agenciji za sprečavanje korupcije

Skupština Srbije, posle duže pauze, ponovo je "šarena" kada je reč o strankama koje imaju svoje predstavnike, a većina novih/starih poslanika opozicije i vlasti ispunila je zakonsku obavezu i prijavila imovinske karte Agenciji za sprečavanje korupcije.

Dok većina onih koji su prvi put seli u poslaničke klupe mahom ima samo poslaničku platu, pojedini već poseduju stan, kola, štednju... Istovremeno, kod poslanika povratnika očigledne su promene u imovini koju su u međuvremenu stekli.

Samo paušal

Pavle Grbović, lider PSG, kome je prvi poslanički mandat, prima poslaničku platu od 110.000 dinara, dok ostalih prihoda ali ni imovine nema, a isto je i s liderom pokreta Ne davimo Beograd Radomirom Lazovićem, koji će kao narodni poslanik zarađivati 130.000 dinara, a takođe nema ni stan, kola niti štednju.

Pavle Grbović
foto: PSG

Lider SPP Usame Zukorlić, takođe prvi put poslanik, imaće samo platu kao potpredsednik Skupštine, 151.000 dinara, dok ništa drugo od imovine nema.

Usame Zukorlić
foto: Nemanja Nikolić

S druge strane, predsednica pokreta Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski, koja takođe prvi put seda u poslaničku klupu, pored plate od 139.000 dinara, može da se pohvali i dvosobnim stanom od 66 kvadrata koji je dobila na poklon, ali i automobilom "mercedes" B klase, 2011. godište, koji je kupila. Štednju pak nema.

Milica Đurđević, Milica Zavetnica
foto: Printscreen Happy TV

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić na toj funkciji prima paušal koji mesečno iznosi 37.200 dinara. Poseduje dvoiposoban stan od 69 kvadrata koji je dobio na poklon, kao i dva automobila 2009. godište - "fijat bravo 1.4" i "nisan kaškai". Takođe ima i štednju.

Vladimir Orlić
foto: Kurir televizija

Jelena Begović iz SNS, kojoj je ovo drugi mandat, prema imovinskoj karti koju je prijavila januara 2020. prima platu kao direktor u Institutu za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo Beograd od 192.733 dinara, nasledila je polovinu dva stana od 65 i 72 kvadrata, kupila je BMW 2007. godište, a ima i štednju.

Jelena Begović
foto: Nemanja Nikolić

Po drugi put u poslaničku klupu sela je i Dubravka Kralj iz SPS. Ona kao poslanik prima platu od 130.720 dinara, dok kao odbornik u zrenjaninskoj opštini prima još 34.094 dinara. Poseduje "pežo 208" iz 2012, koji je kupila, dok prima i 35.000 dinara mesečno na ime isplate zakupa za korišćenje stana. Nebojša Zelenović, lider stranke Zajedno za Srbiju, pored poslaničke plate od 100.000 dinara, poseduje i automobil marke "reno senik" 2014. godište, koji je kupio. Stan nema, ali je zato prijavio da ima štednju.

Dubravka Kralj
foto: Instagram

Poslovni prostor

Povratnica u skupštinsku klupu, potpredsednica SPP Marinika Tepić, prema poslednjoj imovinskoj karti koju je Agenciji dostavila januara 2018, ima platu od 98.000 dinara, a vlasnica je i četvorosobnog stana od 99,99 kvadrata koji je kupila, kao i automobila "škoda fabija" iz 2009. Ušteđevinu, navodi, nema. I Borko Stefanović, potpredsednik SSP, kao poslanik prima 150.000 dinara mesečno, kupio je dve trećine trosobnog stana od 97 kvadrata, a nasledio je i poslovni prostor, lokal od devet kvadrata. Kola i štednju nema.

Marinika Tepić
foto: Zorana Jevtić

Još jedan povratnik u Narodnu skupštinu, lider DSS Miloš Jovanović kao poslanik prima paušal od 35.000 dinara, dok prima i platu kao nastavnik na Pravnom fakultetu od 174.000 dinara. Kupio je trosoban stan od 80 kvadrata, kao i polovinu dvosobnog stana od 65 kvadrata. Kola nema, ali je zato prijavio da ima štednju. Inače, polovinu stana od 65 kvadrata kupio je u periodu posle 2014. godine, jer ga u tada prijavljenoj imovinskoj karti nije imao.

Miloš Jovanović
foto: Nemanja Nikolić

Novo staro lice u Skupštini je i lider Dveri Boško Obradović, koji kao poslanik zarađuje 103.395 dinara, a poseduje i stan od 62 kvadrata koji je kupio, ali prima i mesečnu naknadu na ime zakupa stana od 75 kvadrata u Beogradu. Kola i štednju, kako je naveo, nema. Inače, stan koji je prijavio da je kupio nije posedovao krajem 2018, kada je prijavio prethodnu imovinsku kartu. No, tada je posedovao kola.

Boško Obradović
foto: Kurir televizija

Miroslav Aleksić

Njive i tri automobila

Andrej Vučić, suđenje, Miroslav Aleksić
foto: Nemanja Nikolić

Miroslav Aleksić iz Narodne stranke može da se pohvali imovinom koju poseduje. Naime, on kao poslanik prima 100.000 dinara, ali i kao odbornik u opštini Trstenik još 10.000 dinara. Poseduje sedam njiva koje je dobio na poklon, dok ima još dve koje zakupljuje od maja 2020. Sve su poljoprivredno zemljište. Takođe poseduje i tri automobila - "mercedes benc C180" 2001. godište, "sitroen ksara" 2002. godište i "foton ft 504" iz 2017. godine. Sva tri je kupio. Nema štednju ni stan.

Kirir.rs/I. Žigić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track