OVO JE PROSRPSKA VLADA! Brnabić: Od izbora do danas je praktično počeo III svetski rat i bilo je važnije pripremiti se za zimu!
Foto: Printscreen/Pink

Hit tvit

OVO JE PROSRPSKA VLADA! Brnabić: Od izbora do danas je praktično počeo III svetski rat i bilo je važnije pripremiti se za zimu!

Politika -

Mandatarka Ana Brnabić, reditelj Ljubiša Ristić i bivši obaveštajac Božidar Spasić gosti su "Hit Tvita". Ana Brnabić je na samom početku istakla da "Vlada koja je u tehničkom mandatu i dalje valda i obavlja sve poslove važne za građane".

- Od kada su održani izbori do danas je praktično počeo treći svetski rat, okolnosti su ozbiljne i bilo je važnije da se pripremimo za zimu - kaže Brnabić.

Kako je dodala, to je odgovorno vođenje države.

- Imamo jaka imena u vladi, jako stručne ljude. To je prosrpska vlada. Nema ni levo ni desno, ni istoka, ni zapada, to je vlada koja se bavi i brani naše nacionalne interese. SNS je kao okosnica ove vlade pokazala da nam nisu važne fotelje - rekla je Brnabić.

Mandatarka kaže da je ona ponosni član SNS i da se danas osećala ponosno jer su bivši ministri izašli i zahvalili se na tome što su imali čast da rade za svoju zemlju i mislim da je to retkost.

Hit Tvit
foto: Printscreen/Pink

Kako je dodala, i ona će se kada joj se završi mandat zahvaliti na časti koja joj je ukazana, te će nastaviti da radi za svoju zemlju na neki drugi način.

Ristić je naveo da je vlada mogla biti u tehničkom mandatu sve dok je Srbiji to potrebno.

- Ovo je vlada kontinuiteta, garancija produženja jedne politike sa kojom se većina građana slaže - dodao je on.

Spasić je vladu uporedio sa fudbalskim timom.

- Mislim da su odabrani najbolji igrači - kaže on.

Brnabić je izrazila nadu da do toga neće doći, ali je predsednik strancima jasno pokazalo da je spreman da žrtvuje svoju poziciju.

- Čak i da se to desi, politika SNS se neće menjati. Odgovori će biti isti dok je Srpske napredne stranke - dodala je ona i istakla da Vučić nikada ne povlači potez, ako nema isplanirana tri poteza unapred.

Mislim da se nikada nećemo naći u tako bezizlaznoj situaciji da podnese ostavku da bi nam kupio šest do devet meseci, ali je izuzetno odgovorno biti spreman da se odrekneš funkcije. Čast mi je da radim rame uz rame sa takvim čovekom.

- Mislim da su naučili da Srbija više nema vladu koju prave tajkuni i ambasadori, već onu koja vodi računa o našim interesima - istakla je Brnabić.

Ristić kaže da je tako nešto potpuno besmisleno.

- Više me interesuje kako je Srbija postala jedna vrhunska diplomatska zemlja - kaže Ristić.

Hit Tvit
foto: Printscreen/Pink

Spasić je dodao da su kroz Vučićeve ruke prošli razni Haradinaji, Tačiji i slični...

- Predsednik Vučić uopšte ne razgovara sa tim teroristima već sa stranim predstavicima. Ne plašim se ni ovog 24. februara - naveo je on.

Spasić je istakao da je Srbija jedina zemlja u regionu, a i šire koja ima suđenje mafijaškom klanu.

- Ova odbrana, to su priče za malu decu. Oni pokušavaju da izađu iz pravnog okvira optužnice. Oni napadaju samo one ljude koji su učestvovali u realizaciji njihovog hapšenja - dodao je Spasić i napomenuo da tužilac ima "švedski sto dokaza".

Hit Tvit
foto: Printscreen/Pink

- Isti oni koji se bunili i protestovali protiv intervjua sa osuđenim silovateljem, sada se pozivaju na najbrutalnije laži i u tome ne vide ništa loše. Borba protiv mafije je počela tako što je Vučić izašao lično i rekao - mi počinjemo borbu - navela je Brnabić.

Vučić je stavio glavu u torbu i mi smo se obračunali sa mafijom, kao i svi ljudi koji su učestvovali u tom hapšenju i sada neko staje na njihovu stranu...Zamislite tog novinara i taj mediji koji toliko padne profesionalno da mu Marko Mesar i Veljko Belivuk budu adekvatni sagovornici

Ristić kaže da je takva reakcija očekivana, jer se manje više u svemu tako funkcioniše.

Govoreći o rezultatima SNS, Brnabić je rekla da smatra da je najvažnije to što Srbija vodi samostalnu i nezavisnu politiku.

- Kada pogledate ekonomski SNS je podigla Srbiju sa kolena i stavila je na noge i dala građanima samopouzdanje da možemo da pobeđujemo u oblastima u kojima smo mislili da ne možemo - rekla je Brnabić.

Kako je dodala, u 10 godina smo duplirali prosečnu platu, tu je i putna infrastruktura, brza pruga.

- Imamo samopouzdanje koje ranije nismo imali, ali znamo da moramo mnogo da radimo - istakla je mandatarka i dodala da strahuje od onoga što nas čeka.

Čeka nas možda najteže vreme do sada. Morali smo da vadimo zemlju iz bankrota, nismo imali ni za penzije.

Kurir.rs/Pink

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track