NIKAD VIĐENA RASPRAVA U SKUPŠTINI! Palma šokiran predlogom mladog Krkobabića o lakim drogama! Odmah zatražio psa tragača (VIDEO)
Foto: Nenad Kostić, Beta/Univerzum HD Media

čarka u parlamentu

NIKAD VIĐENA RASPRAVA U SKUPŠTINI! Palma šokiran predlogom mladog Krkobabića o lakim drogama! Odmah zatražio psa tragača (VIDEO)

Politika -

BEOGRAD - Usred skupštinske rasprave o ekspozeu mandatarke Ane Brnabić pažnju javnosti u prenosu uživo privukao je duel šefova poslaničkih grupa PUPS - solidarnost i Jedinstvena Srbija - Stefana Krkobabića i Dragana Markovića Palme.

Tema su bile droge - odnosno legalizacija marihuane?!

Mladi Krkobabić je iz poslaničke klupe izjavio da "moramo da idemo u pravcu dekriminalizacije lakih droga po ugledu na Portugal", a toj ideji se odlučno suprostavio Palma zatraživši da se u Skupštinu uvede i detektor za drogu.

Šta je rekao mladi Krkobabić?

- Moja ideja, ideja naše poslaničke grupe je da moramo da idemo u pravcu dekriminalizacije lakih droga po ugledu na Portugal. Portugalski princip kaže da dekriminalizacija podrazumeva da ukoliko posedujete količinu nekog narkotika koji 10 dana može da služi za ličnu upotrebu nećete završiti u zatvoru - objasnio je Krkobabić.

Palma za detektor i psa tragača

S druge strane, šef poslaničke grupe JS Dragan Marković Palma suprostavio se toj ideji i zatražio da se "uvede detektor za drogu u Skupštinu ili pas koji će se baviti otkrivanjem droge". Marković je naglasio da Jedinstvena Srbija neće glasati za predlog "da se u džepu može nositi do 25 grama droge i da se legalizuje droga" ako se zvanično nađe u ekspozeu.

Čarka

- Ovo nije privatan sukob i nemam nameru da ga vodim. Hoću da se na sto stave određene teme i neću da se moje reči izvrću - rekao je Krkobabić a Marković onda rekao da nije primereno da se to nudi Srbiji i da je protiv da bilo ko ima pravo da nosi drogu u džepu i prodaje je nekom drugom.

Kurir.rs/Youtube/Narodna skupština Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track