File u Prištini dokaz da je za EU Kosovo nezavisno

DSS

File u Prištini dokaz da je za EU Kosovo nezavisno

Politika -
Tim dolaskom, File i EU jasno pokazuju da je za njih Kosovo nezavisna država", ocenio je Petar Petković

BEOGRAD - Portparol DSS Petar Petković izjavio je da prisustvo evropskog komesara za proširenje Štefana Filea u Prištini, gde bi danas Međunarodna upravljačka grupa (ISG) trebalo da donese odluku o ukidanju nadgledane nezavisnosti Kosova, jasno pokazuje da je za Brisel Kosovo nezavisna država.

"Tim dolaskom, File i EU jasno pokazuju da je za njih Kosovo nezavisna država", ocenio je Petković na konferenciji za novinare i dodao da prisustvo Filea u Prištini ima mnogo veći značaj nego što je imala značaj izjava predsednika Evropskog parlamenta Martina Šluca, "jer je on govorio u budućnosti, dok ovde File demonstrira da je za Brisel Kosovo nezavisna država".

Petković smatra da je više nego jasno da "se privodi kraju igra žmurke između EU kada je u pitanju njen odnos prema Srbiji".

Prema njegovim rečima, pravi odgovor na takvo ponašanje EU je politika za koju se zalaže D S S - da Srbija proglasi političku neutralnost i da uspostavi novi odnos sa EU po principu "čistog računa" i da to bude u interesu Srbije, a ne na njenu štetu.

"Bila nadgledana ili ne nezavisnost je jednostrana, protivustavna i protivpravna i ona za Srbiju nema značaj, jer Srbija ne priznaje nezavisnost Kosova, niti će je priznati", naglasio je Petković.

Međunarodna upravljačka grupa (ISG) održaće danas posle podne u Prištini sastanak na kome bi trebalo da donese odluku o ukidanju nadgledane nezavisnosti Kosova.

Kako je Tanjugu rečeno u Briselu, evropski komesar za proširenje Štefan File održaće u Prištini govor povodom zatvaranja Međunarodne civilne kancelarije na Kosovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track