KOALICIJA NADA: Da se poštuje Dejtonski sporazum koji je parafiran pre 27 godina
Foto: POKS

poruka

KOALICIJA NADA: Da se poštuje Dejtonski sporazum koji je parafiran pre 27 godina

Politika -

Srpska koalicija NADA koju čini Novi DSS i POKS podseća da je pre 27 godina parafiran Dejtonski sporazum i traži vraćanje njegove primene u izvornom obliku.

- Bosna i Hercegovina i dalje nije funkcionalna država zbog stalne težnje Sarajeva da se umanje nadležnosti Republike Srpske i time naruši Dejtonski sporazum. Rukovodstvo Republike Srpske zajedno sa Srbijom koja je garant ovog sporazuma mora sinhronizovano tražiti vraćanje nadležnosti Srpske u skladu sa izvornim ugovorom i dogovorom, jer je to jedini put za očuvanje mira u Bosni i Hercegovini - rekao je narodni poslanik, predsednik POKS i jedan od lidera Koalicije NADA, Vojislav Mihailović i dodao:

- Pre 27 godina je parafiran sporazum koji je nastao kao posledica ratnih sukoba i velikih ljudskih i materijalnih žrtava na sve tri strane. Svako ko želi reviziju Dejtonskog sporazuma na štetu bilo koje strane i bez saglasnosti Republike Srpske, taj želi nastavak rata. To su opasne stvari i mora im se stari na put insistiranjem na striktnoj primeni Dejtonskog sporazuma.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track