05:04

NAŠ NAROD NEĆE ŽIVETI U APARTHEJDU! Miletić: Međunarodna zajednica vodi nečasnu politiku SRPSKOJ DELEGACIJI POSTAVLJENA ZAMKA

kurir televizija

"NAŠ NAROD NEĆE ŽIVETI U APARTHEJDU!" Miletić: Međunarodna zajednica vodi nečasnu politiku SRPSKOJ DELEGACIJI POSTAVLJENA ZAMKA

Politika -

U Briselu se danas održao hitan sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine, koja je najavila da će kažnjavati vlasnike vozila srpskih registarskih oznaka od 22. novembra, umesto od danas, kako je prvobitno bilo najavljeno.

O mogućem ishodu sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, u emisiji Puls Srbije na Kurir TV govorio je Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije.

- Očekivanja nisu mogla da budu velika. Retorika u Prištini nije promenjena, ali smo se ipak nadali. Sada vidimo da je predlog koji je dat srpskoj strani nipodaštavanje briselskog sporazuma. Mi sad treba da kažemo: ono za šta smo se zalagali deset godina sada više ne važi. Mislim da je našoj delegaciji postvljena zamka - rekao je Miletić, istakavši da su potezi Prištine jednostrani i podržani od strane kvinte.

Puls
foto: Kurir Televizija

- Tu nema rešenja. Sve ovo što radi Priština je jednostrano bez ikakvog utelemljenja u pregovorima i papirima. Kvinta to podržava što je potpuni nonsens, jer je u kontrastu sa svim onim za šta se Kvinta zalaže u Ukrajini. Nema naknadnih dogovora sa naše strane. Ako želite apsolutnu diskriminaciju Srba na tom prostoru, onda to vi objavite - kaže Miletić.

Politiku međunarodne zajedne prema Kosovu i Metohiji, Miletić je ocenio kao nečasnu:

- Radi se o jednom nečasnom delovanju međunarodne zajednice koje neće biti prihvaćeno od srpske strane. Naš narod ne želi da živi u aparthejdu. Ti ljudi neće plaćati nikakve harače prištinskim institucijama, niti će dozvoliti da se njihova prava uzurpiraju. Država nema izbora osim da podrži svoj narod. Nažalost slabo se sluša srpska strana, a to nije dobro po mir i bezbednost u regionu. Igrate se vatrom i ne znate kakve će to posledice imati.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track