DELEGACIJA POKRETA SOCIJALISTA SASTALA SE SA ČLANOVIMA KOMUNISTIČKE PARTIJE KINE: Vulin čestitao Si Đinpingu treći mandat (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

saopštenje

DELEGACIJA POKRETA SOCIJALISTA SASTALA SE SA ČLANOVIMA KOMUNISTIČKE PARTIJE KINE: Vulin čestitao Si Đinpingu treći mandat (FOTO)

Politika -

Delegacija Pokreta socijalista na čelu sa liderom Aleksandrom Vulinom sastala se danas u Beogradu sa delegacijom Komunističke partije Kine predvođenom zamenikom Međunarodnog departmana Centralnog komiteta KP Kine Qian Hongšanom.

Lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin istakao je da je uveren da će snaga Komunističke partije pod vođstvom generalnog sekretara Si Đinpinga doneti blagostanje Narodnoj Republici Kini i mnoga dobra čitavom svetu.

Vulin je dodao da Pokret socijalista deli iste vrednosti sa Komunističkom partijom Kine i da podržava celovitost Narodne Republike Kine i politiku "Jedne Kine" baš kao što i Narodna Republika Kina podržava teritorijalni integritet Srbije. Na sastanku je istaknuto da i Srbija i Kina brinu o svom narodu i da svoj narod stavljaju na prvo mesto baš kao i dve partije.

1 / 6 Foto: Privatna Arhiva

Vulin je ranije uputio čestitke Komunističkoj partiji Kine povodom uspešno realizovanog 20. Nacionalnog kongresa, a takođe je čestitao generalnom sekretaru KP Kine Si Đinpingu treći istorijski mandat.

Gosti iz Kine pozvali su Vulina da poseti sedište Komunističke partije Kine i Narodnu Republiku Kinu. Sastanak je upriličen kao nastavak višegodišnje uspešne saradnje Komunističke partije Kine i Pokreta socijalista.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji gospođa Čen Bo.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja