"SMETA IM SVE SRPSKO!" Marinković: Ovim potezom Kurti je bacio rukavicu u LICE EU! Kajtez: Sve se vraća! Sutra će imati KATALONIJU
Foto: Kurir TV, EPA, Shutterstock, Ilustracija

SAMI SEKU GRANU NA KOJOJ SEDE!

"SMETA IM SVE SRPSKO!" Marinković: Ovim potezom Kurti je bacio rukavicu u LICE EU! Kajtez: Sve se vraća! Sutra će imati KATALONIJU

Politika -

Predsednik Džozef Bajden u Beloj kući je dočekao francuskog predsednika Emanuela Makrona kao prvog svetskog lidera u državnoj poseti od početka Bejdenove administracije.

Bajden je izjavio da se zajedno suočavaju sa Rusijom. Makron je jasno stavio do znanja da on i drugi EU lideri ostaju zabrinuti zbog zakona o inflaciji.

SAD, EU
foto: kurir tv

Na samitu u Bangkoku Makron je nazvao SAD i KINU velikim slonovima koji su na vrhuncu stvaranja problema za ostatak džungle.

Voditeljka jutarnjeg programa Olja Lazarević ugostila je profesora dr Iliju Kajteza sociologa i stručnjaka za bezbednost, i Vladimira Marinkovića, narodnog poslanika.

Stručnjaci su, pre nego što su prokomentarisali svetska dešavanja, razgovor započeli stanjem na KiM.

- Pale su maske. Mi ne možemo da očekujemo od EU da ima jednake aršine prema Srbiji i Pištini; Srbima i Albancima. Smeta im sve što je srpsko, a Kurti je rekao da neće dozvoliti formiranje srpskih opština! To je rukavica u lice, rukavica u lice celoj Evropi! - rekao je Marinković i dodao da će potezi Srbije biti jaka diplomatska ofanziva, ali da Srbija više to neće takogledati kao i da EU ne poštuje međunarodno pravo.

Vladimir Marinković
foto: kurir tv

Za EU ništa u potezima Prištine nije sporno, niti je ikoosudio Kurtijev potez. Kajtez je naglasio da će se sve vratiti Evropi.

- Sada kada Fon Der Lajen govori o teritorijalnom integritetu Prištine, ona zaboravlja da su oni uništili integritet države koja nikom nije pretila. Sve ovo što sada rade će im doći na naplatu. Nepricipijelnost, nepoštovanje zakona dolazi na naplatu. Sutra će to biti neka Baskija, neka Katalonija i sutra će druge države reći: mi sada poštujemo ono što ste podržavali Kurtija. Sami seku granu na kojoj sede - rekao je Kajtez.

Ilija Kajtez
foto: kurir tv

Jedna od tema sastanka Bajdena i Makrona bila je situacija u Ukrajini i protekcija zapada. Marinković je prokomentarisao snagu ovog saveza.

03:54

SMETA IM SVE ŠTO JE SRPSKO! Marinković: ON je bacio RUKAVICU U LICE celoj Evropi! Kajtez: Sutra će to biti neka KATALONIJA!

- Nesumnjivo je da su najveći saveznici SAD i Francuska. Uz raznorazne nesuglasice oko transatlanskih ekonomskih i trgovinskih odnosa. Shvatićete da atmosfera u kojoj se živi u Americi nije uticala na kvalitet života građana SAD-a i to nije ni u prvih pet tema u njihovim medijama. Povećana cena goriva je zanemarljiva, a kod nas je to tema broj jedan! - rekao je Marinković.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track